Drumul se termină cu 3 proprietăți. Cea din mijloc este ieșită cu câțiva m în drum, nu are cadastru, iar actul de vânzare_cumparare al celui din dreapta nu precizează dimensiunile ulicioarei din fața porții lui. Proprietatea din dreapta este grădină, vizitată din când în când de proprietar. Înainte de cadastrul general făcut de Primărie tuturor gospodăriilor din municipiu, 2016, proprietatea din mijloc este întinsă și mai mult în drum, cu gard oblic către dreapta, astfel încât ulicioara celui din dreapta ( calea de acces) devine și mai lungă, și mult îngustată la intrarea dinspre drum. Cel din dreapta nu găsește vecinul (plecat) pentru discuții și o bună înțelegere. Deoarece proprietatea s_a întins în drum, se crede că Primăria se va autosesiza când face cadastrul și va impune omului retragerea gardului. Dar....timpul trece, iar cel din dreapta ajunge la concluzia că, probabil, cadastrul vecinului a fost făcut așa cum s_au găsit lucrurile în teren, fără să se compare suprafața nouă ( mai mare) cu cea veche și fără să se țină cont că s_a îngustat calea de acces a celui din dreapta. Cel din dreapta are mari probleme de sănătate, deci lucrurile rămân așa. În 2020 acesta face, verbal, sezizare la Primărie. I se răspunde:
1. De unde știți dvs.ca suprafața este mai mare? 2. Nu avem voie să vă dăm detalii din cadastrul vecinului. 3. Vecinul nu a fost găsit acasă ca să vorbim cu el. 4. Dați_l în judecată, pentru că nu se mai poate face nimic atât timp cât în cadastrul nou sunt dimensiunile de acum.
Întrebare:
1. Proprietatea vecinului a mai luat din proprietatea statului/ drum....
ingustand calea de acces vecinului din dreapta...Primăria trebuie să impună retragerea gardului în limitele vechii suprafețe, cea dinaintea cadastrului din 2016 ( suprafața declarată pe proprie raspundere și impozitată) sau vecinul, căruia i s_a îngustat calea de acces, trebuie să se adreseze instanței?
2. Cadastrul putea fi contestat intr_un anumit termen, dar cadastrul ,, păgubitului" este corect....problema apare de la cadastrul vecinului, ori ...nu cunoști/ nu poți contesta cadastrul altcuiva. Ulița se formează între/ din gardurile vecinilor. Unde, cui, în cât timp se poate adresa ,, păgubitul" ca să se restabilească dimensiunile căii de acces...care, oricum, nu erau fixate pe niciun act, înainte de cadastrul general, ele putând fi deduse doar din suprafața declarată.
Cel mai recent răspuns:
archibaldo , utilizator
16:08, 26 Septembrie 2020