Buna ziua, lucrez la o societate comerciala de 2 ani si din motive de sanatate nu mai pot lucra, angajatorul vrea ca eu sa pot beneficia de somaj dar nu poate desfinta postul , trebuie sa angajeze pe altcineva in locul meu. Am facut cerere ce CFS pentru 30 zile dupa care am fost contactata daca pot reveni la servici pentru 3 saptamani ( sper sa pot rezista cu sanatatea cele 3 saptamani ). Vreau sa stiu, dupa cele 3 saptamani cum pot beneficia de somaj? Daca angajatorul imi desface contractul de munca disciplinar pot beneficia de somaj? Va rog, am nevoie de un raspuns cat mai repede. Multumesc anticipat.
Daca angajatorul va desface contractul de munca disciplinar nu beneficiati de ajutor de somaj.
Una din conditii este ca incetarea contractul de munca sa fie din motive care nu tin de dv.
1. Angajatorul poate desfiinta postul, pentru a beneficia dvs. de indemnizatie de somaj, si dupa concedierea dvs. il poate reinfiinta si poate angaja pe altcineva in loc.
2. Daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) veti beneficiadeindemnizatie desomaj daca aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
Buna ziua, am hotarat impreuna cu angajatorul sa-mi desfaca contractul de munca ca necorespunzator pentru postul ocupat si urmeaza sa-mi fac eu dosarul pentru somaj, sper sa nu am probleme cand o sa duc dosarul ( adica 2 ani am corespuns pentru postul respectiv si acum nu ). Voi primi si o recomandare pentru urmatorul loc de munca dar imi este teama cu dosarul la somaj.
Spuneti-mi va rog daca este posibil sa mi se respinga dosarul si sa nu pot beneficia de ajutorul de somaj.
Multumesc.
1. Concedierea cu art.61, lit.d) din Codul muncii (necorespundere profesionala) va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Nu sunt motive de respingere a dosarului. Asta e legea.
Alte discuții în legătură
Somaj
adina23
Buna seara,
Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)