Initial angajatorul a intentionat sa ma concedieze conform articolului 61 lit.d adica necorespunzator profesional oferindu-mi un alt post la o distanta considerabila.
In urma refuzului meu nu au notificat Itm-ul cu privire la refuzul meu asa cum este stipulat in codul muncii, ci au preferat sa imi inmaneze o convocare conform art.61,lit.a in care a fost stipulat si art.251,al.3 referitor la neprezentare,convocare in care eu ar trebui sa motivez neideplinirea nivelului minim de performanta,etc.Am inteles ca in cazul in care CIM este desfacut conform art.61 lit.a nu pot beneficia de somaj.
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa contraatac.
Multumesc frumos!
ps.mentionez faptul ca angajatorul este institutie financiara(o banca)
Trebuie ca la convocarea fixata sa aratati ca nu va faceti vinovat de nici o abatere disciplinara, cu argumentele pe care le-ati aratata. Daca va desface contractul de munca atunci puteti actiona in instanta
1. In cazul in care ati refuzat postul oferit nu trebuia anuntat ITM ci agentia de ocupare a fortei de munca.
2. Refuzul dvs. de a primi oferta unui nou loc de munca nu este un act de indisciplina.
3. Deasemenea neindeplinirea nivelului minim de performante nu este nici el un act de indisciplina ci, in cel mai rau caz, necorespundere profesionala.
4. Asa ca nu vad ce interes ar avea angajatorul sa va concedieze cu art.61, lit.a) si nu cu art.61, lit.d) din Codul muncii. Nu ar avea nimic de castigat.
5. Asa este, daca va concediaza disciplinar nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
6. Eu zic sa va duceti la comisia de cercetare disciplinara si sa va sustineti cauza, adica nu va faceti vinovat de incalcarea regulilor de disciplina din unitate.
7. Daca angajatorul va emite, totusi, decizia de concediere ca sanctiune disciplinara o puteti contesta la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
8. Puteti face o sesizare si la ITM.