avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... verificare cunostiinte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

verificare cunostiinte

Buna ziua!
Doresc raspunsul unui specialist in ceea ce priveste urmatoarea speta:
se poate retrogada din functie un angajat ,caruia, i sa dat o textare din fisa postului ,daca respectivul nu reuseste sa treaca examenul?
daca da, care este procedura?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 19:41, 1 Aprilie 2009
Aplicarea sancţiunilor disciplinare nu se face în mod arbitrar de către angajator, ci ca urmare a unor reguli procedurale, care sunt stabilite în scopul de a asigura eficienţa combaterii unor acte şi comportamente dăunătoare muncii, şi de a stabili cu exactitate faptele, de a garanta dreptul de apărare al salariatului.
Procedura este reglementata de art.267 - 268 C.mun.
Buna ziua.Raspunsul este da se poate.Conform dispozitiior art.61 lit.d din Codul Munciiabgajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.Totusi angajatorul nu il poate concedia pe salariat pana cand nu ii ofera conform dispozitiilor art.64 din Codul Muncii un loc de munca corespunzator pregatirii din cele vacante, deci un fel de retrogradare cum ati numit-o dvs.
Nu cred ca era vorba despre concedierea in baza art.61 lit.d C.mun., ci de retrogradarea din functie - sanctiune prevazuta de art.264 alin.1 lit.c C.mun.
elis a scris:

Nu cred ca era vorba despre concedierea in baza art.61 lit.d C.mun., ci de retrogradarea din functie - sanctiune prevazuta de art.264 alin.1 lit.c C.mun.
Domnule coleg solicitantul preciza i sa dat o textare din fisa postului , respectivul nu reuseste sa treaca examenul, deci nu era vorba de o sanctiune disciplinara caci nu a comis nici o abatere ci nu a reusit la examen.
Faptul ca nu a trecut la o testare nu cred ca poate fi considerat motiv de desfacere a c.i.m. in baza art.61 lit.d C.mun. ...

Alte discuții în legătură

Vor sa ma concedieze adriana81taicuta adriana81taicuta Buna seara, 1) La servici am fost chemata intr-o sedinta unde mi s-a adus la cunostiinta nerealizarea targhetului si mi s-a spus ca am doua posibilitati imi ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Concediere CiprianeIoniță CiprianeIoniță Bună seara, Ma interesează cum pot concedia un angajat care nu da randament în ceea ce privește producția, dar în temeiul legii?Menționez ca i-am făcut ... (vezi toată discuția)