avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VOR SA MA CONCEDIEZE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VOR SA MA CONCEDIEZE

Buna seara,
1) La servici am fost chemata intr-o sedinta unde mi s-a adus la cunostiinta nerealizarea targhetului si mi s-a spus ca am doua posibilitati imi dau demisia sau imi da referat si ma concediaza cu Art. 61 lit.d)., am refuzat sa-mi semnez demisia si referatul,a zis ca-mi trimite referatul prin posta . A doua zi mi s-a spus ca mi s-a trimis prin posta referatul si convocarea pentru a urma pasii concedierii dar la sedinta nu mi s-a mentionat despre convocare.In timpul zilei nu pot ridica mandatul intru cat sunt la servici, ce se intampla daca nu semnez convocarea ,deci nu am cum sa stiu cand va fi intrunirea ! Este legal? Dar daca nu semnez concedierea se ajunge in tribunal? nu stiu cu sa procedez!
2) Suntem 18 operatori ditra care 7 vom fi concediati cu Art. 61 lit.d) as dori sa stiu daca intra la concedieri in masa si daca avem dreptul la salariu compesatoriu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 11 Aprilie 2013
sesizati in scris ITM !
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este vorba despre concediere colectiva , ci despre o concediere pentu necorespundere profesionala ...

Potrivit art. 61 lit. d) din Codul muncii, republicat, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Concedierea salariatului pe motiv de necorespundere profesionala, nu poate fi dispusa fara o evaluare prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilita prin Contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
Angajatorul fiind cel in masura sa aprecieze, in functie de intreaga activitate si performantele salariatului sau, respectarea procedurii urmate in aceasta evaluare este supusa controlului judiciar.

Daca se dispune concedierea pentru necorespundere profesionala , angajatorul are obligatia sa-i propuna salariatului vizat un alt loc de munca vacant in unitate, care sa fie compatibil cu pregatirea sa profesionala, conform prevederilor art. 64 alin.1 din Codul muncii republicat.

Daca nu dispune de locuri vancate atunci are obligatia sa se adreseze AJOFM-ului in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii sale profesionale, conform prevederilor art. 64 alin. 2 C.mun., salariatul avand un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, pentru a-si manifesta consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.

Detalii privind procedura
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedreptate elena58 elena58 Prietena mea este angajata la un laborator din constanta. Acum 5 zile angajatorul a sunat-o sa isi semneze demisia si ea a refuzat, iar de atunci amenintari si ... (vezi toată discuția)
Incetare cim necorespundere profesionala anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: avem o procedura de evaluare, in luna ian s-a facut evaluarea, un salariat a obtinut un punctaj mic ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters126453 ContSters126453 Buna ziua, La sfarsitul lunii martie am fost data afara din firma in care lucram pe motiv de nepotrivire a functiei pe care o ocupam(mentionez ca in decurs ... (vezi toată discuția)