avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna de detasare (deplasare) si CO la un contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna de detasare (deplasare) si CO la un contract indiv. de munca pe perioada determinata

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca dreptul la indemnizatia de deplasare, detasare, este stabilita doar la contracte de munca pe perioada nedeterminata. Sotul meu a avut CIM pe perioada determinata 2 luni. O luna intreaga a fost detasat in alta localitate pentru o lucrare urgenta, a lucrat intreaga luna 9 ore pe zi inclusiv sambata 9 ore si duminica 5 ore, iar la intoarcere cand s-au facut statele de plata pentru indemnizatia de deplasare el nu a fost trecut pe motiv ca a plecat avand CIM pe durata determinata si el nu a mai vrut sa-l prelungeasca. Este corect? Tin sa mentionez ca i s-a platit acolo cazarea si 2 mese pe zi., dar toata echipa a beneficiat de asta. Si inca o intrebare la lichidare nu i s-a calculat si CO cuvenit pentru cele 2 luni lucrate adica 4 zile si nu i-a fost platit, desi in Codul Muncii art. 141(4) scrie ca se compenseaza CO in bani in cazul incetarii CIM. Daca a fost numai pe 2 luni contractul nu are dreptul? In CIM se specifica durata CO 25 zile pe an. As putea cere aceste drepturi legale sau nu. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 9 Martie 2011
conform art.86 din codul muncii (1) Referitor la condiţiile de angajare şi de muncă, salariaţii cu contract individual de muncă pe durată determinată nu vor fi trataţi mai puţin favorabil decât salariaţii permanenţi comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor în care tratamentul diferit este justificat de motive obiective. durata determinata a CIM nu poate constitui un motiv de neacordare a drepturilor salariatului
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
Monica H., Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns, dar pe mine ma intereseaza in mod direct daca are dreptul la diurna de deplasare cum au luat ceilalti colegi, lui i s-a spus ca a beneficiat de masa si cazare (cum au beneficiat toti oricum) si nu i se da si daca are dreptul sa ceara sa i se calculeze banii pe CO neefectuat pentru cele 2 luni. Multumesc.
Da, are dreptul la diurna de deplasare orice salariat indiferent de durata contractului (nedeterminata sau determinata).
De asemenea, are dreptul de a solicita la incetarea c.i.m. plata zilelor de CO neefectuate.
In cazul unor refuzuri, se poate adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata (Tribunalul judetean in raza careia domiciliaza).
Multumesc mult pentru raspuns. Acum va sti cum sa puna problema pentru diurna si CO neefectuat si sa-si ceara drepturile. Multumesc din suflet. Am citit despre plata diurnei de deplasare (de fapt scria indemnizatie zilnica) pentru orice salariat indiferent de functie, ca ar fi de 13 lei pe zi dar nu scria daca o primeste pentru a-si plati singur cazarea si masa pe zi sau e un supliment, cazarea si masa fiind platite de societate..... aici nu am inteles, poate mi-ati putea da un raspuns.....multumesc
Diurna se acorda aparte de cheltuielile de cazare si de transport.

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Detasare mopy mopy Poate sa ma ajute cineva si sa-mi spuna in baza carui cadru legal in cazul detasarii aplic urmatoarele:i \\"In cazul in care detasarea depaseste 30 de zile ... (vezi toată discuția)