avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna

am avut un contract de munca individual, si am fost trecut in somaj cu art 65. pt desfiintare post de munca. Patronul are voie sa angajeze pe acel post?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:16, 2 Iulie 2010
Daca postul s-a desfiintat, patronul nu mai are voie sa angajeze , din cate cunosc. Adica nu pe acest post, fiindca tocmai l-a desfiintat, lucru ce demonstreaza ca acel post nu isi avea rostul in firma respectiva.
Orice angajator poate desfiinta, infiinta si reinfiinta oricand, orice post din firma sa, pana va gasi formula "ideala" de functionare.
Buna ziua !
Se poate "gasi" solutia incadrarii pe un alt post cu aceleasi atributii ...
si... intr-adevar nu exista nicio prevedere legala (in afara celei precizate de @tudorvaleriu) care sa interzica angajarea pe un post desfiintat anterior .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
eu am cautat in cm si nu am gasit nimik stipulat, doar la contractul colectiv de munca..dumneavoastra stiti vr'un art. care ma ajuta pe mn???
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
andu86, utilizator
1. Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica angajatorului sa incheie CIM pe un post desfiintat la un moment dat.
2. In Codul muncii exista o prevedere referitoare numai in cazul concedierilor colective, care spune:
Art. 72. - (1) Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora.
(2) In situatia in care in aceasta perioada se reiau activitatile a caror incetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligatia de a transmite salariatilor care au fost concediati o comunicare scrisa in acest sens si de a-i reangaja pe aceleasi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fara examen sau concurs ori perioada de proba.
(3) Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data comunicarii angajatorului, prevazuta la alin. (2), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
(4) In situatia in care salariatii care au dreptul de a fi reangajati potrivit alin. (2) nu isi manifesta in scris consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi incadrari pe locurile de munca ramase vacante.
3. Dupa cum se vede nu este o interdictiede reinfiintarea a postului ci numai o obligatie de a apela, mai intai, la fostii angajati in cazul reluarii activitatii in termen de 9 luni de la data concedierii colective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!angajarea pe un post care s-a desfintat(art 65(1))cod muncii tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 S-a concediat un sofer cu art 65 alin 1 Codul Muncii!la 2 zile dupa concediere, conducerea societatii vrea sa angajeze alt sofer!!!!e voie sa faca asa ceva?la ... (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post mopy mopy cat timp nu mai ai voie sa angajezi pe un post desfiintat? (vezi toată discuția)