Suntem 2 asociati in firma si ar trebui ca amandoi sa dorim ca firma sa mearga bine!Avem angajati si desfasuram o activitate de productie.De ceva timp au inceput problemele,ma ameninta ca inchide firma,ca ma da in judecata pentru ca ii cer socoteala,iar acum s-a agravat totul!A inceput sa negocieze cu clientii in defavoarea firmei!Va rog spuneti-mi ce parghii legale exista pentru a putea sa-mi protejez firma si oamenii de actiunile acestui om!(N.B.Are si cel mai mare salariu din firma si ,cel putin din ce cunosc eu,am mainile legate,nu pot sa-i reduc salariul!!!)
Ajutati-ma ,va rog,sunt chiar disperata!
(1) Poate fi exclus din societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau cu raspundere limitata:d) asociatul administrator care comite frauda in dauna societatii sau se serveste de semnatura sociala sau de capitalul social in folosul lui sau al altora.
Art. 223
(1) Excluderea se pronunta prin hotarare judecatoreasca la cererea societatii sau a oricarui asociat.
(2) Cand excluderea se cere de catre un asociat, se vor cita societatea si asociatul parat. Legea 31/1990 a societatilor comerciale
Daca firma are 2 asociati,nu stiu daca sunteti si administratori amandoi si banuiesc ca este vorba de un SRL
Ii puteti contesta in instanta orice decizie pe care o ia pt firma , de importanta majora si pe care nu o discuta cu dumneavoastra;
Toate deciziile intr-un SRL se iau legal ca urmare a unei hotarari a adunarii generale a asociatilor.
Trebuia sa aveti in mod legal un registru cu aceste hotarari;
Daca nu o scoateti la capat si ia masuri defavorizante firmei , cereti in instanta excluderea asociatului;
Imi trebuiesc mai multe detalii ;
Salariul nu poate fi modificat de catre firma unilateral fara acordul salariatului;
Este si administrator al firmei?Poate are un nr mai mic de actiuni.
Poate sa va cesioneze partea lui de actiuni si sa plece de buna voie din firma ,face contabilul un bilant al activitatii ,vedeti ce suma i se cuvine,ii dati banii si pleaca din firma;
Daca nu ia masuri mai putin ortodoxe ,introdu actiunea in instanta, i-ai stampila , nu-l mai primi in firma ... daca totusi intra lasa-i biroul gol....etc Vorbeste cu un av care se pricepe bine l