avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca..........
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca..........

in urma cu 3 luni am decis sa ma separ de sotie in urma unor neintelegeri...aparute pe tot parcursul casniciei..(in urma acestuia rezultand un copil minor.)
Ea a intentat proces de divort,cerere de obligare a judecatoriei sa stabileasca un procent din veniturile obtinute de mine prt intretinerea minorului si acum mai nou o sesizare catre autoritatea tutelara privind custodia minorului.
Este posibil totusi pana la inceperea procesului toate astea?
sau daca se poate sesiza autoritatea tutelara innainte de inceperea divortului?
Cel mai recent răspuns: teodanny , utilizator 06:09, 3 Iulie 2010
autoritatea tutelara nu cred ca a sesizat-o sotia, ci instanta de judecata. asa e procedura cand exista minori.
cu privire la toate aspectele, va hotari instanta, la finalul procesului, prin sentinta.
luckystar a scris:

cu privire la toate aspectele, va hotari instanta, la finalul procesului, prin sentinta.

aceste aspecte sunt in dosare separate!
... inseamna ca, probabil, in al doilea dosar a cerut incredintarea copilului, pe cale de ordonanta presedintiala, pana la ramanerea irevocabila a hotararii din procesul de divort.
Ca sa va lamuriti , mergeti cu actele ( actiunile) la un avocat si va lamuriti
multumesc de sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate parasi tara un parinte cu un copil minor, in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva si irevocabila? nihilsinedeo nihilsinedeo Poate parasi tara un parinte cu un copil minor in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor din casatorie Justitiarul711 Justitiarul711 Un copil din casatorie poate fi incredintat unuia dintre parinti chiar daca acestia nu sunt separati in fapt si nici nu sunt in divort? Poate unul dintre ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã încredinþare minor 9876 9876 As dori sa stiu daca intr-un astfel de dosar sunt ascultati copiii si daca se tine cont de parerea acestora(asta in cazul in care minorii au varsta de 10 ani ... (vezi toată discuția)