avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor din casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor din casatorie

Un copil din casatorie poate fi incredintat unuia dintre parinti chiar daca acestia nu sunt separati in fapt si nici nu sunt in divort? Poate unul dintre parinti sa solicite autoritatea tutelara asupra minorului si stabilirea unei pensii de intretinere din partea celuilalt parinte pe motivul ca nu se intelege cu acesta dar nici nu doreste sa divorteze?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:01, 12 Decembrie 2015
Daca aceasta cerere va demonstra interesul superior al minorului fata de situatia curenta, se poate da si o astfel de solutie.
Detaliind, parintii au autoritate comuna by default. Daca unul dintre ei hotaraste ceva in legatura cu copilul fata de un tert, se prezuma buna credinta.
Problema ar fi la obligarea celuilalt parinte-sot (aparent total dezinteresat de copilul lui) sa contribuie material la nevoile copilului. O dovada irefutabila in acest sens ar putea duce la obligarea sotului remunerat dar pasiv la o contributie efectiva. Cam greu...
Va multumesc.
De principiu se poate dar este un proces dificil.
Dacă interesul suprem al minorului reclama o astfel de necesitate se poate.

Dacă soțul nu contribuie cu bani se poate obliga la pensie de întreținere pentru minor.
Se poate și pe ordonanta asa ceva.

De regula acestea sunt motive de divort dar nimeni nu e obligat sa divorțeze dacă nu vrea și cum gravele neînțelegeri ar exista acțiunea este admisibila.
Va multumesc.
pentru motivul invocat de dvs., respectiv faptul ca exista neintelegeri intre soti, nu se poate acorda custodia exclusiva catre unul dintre parinti. mai ales ca cei doi soti nu sunt separati in fapt , deci locuiesc in acelasi imobil , copilul locuieste impreuna cu parintii.. despre ce custodie exclusiva vb ??
si chiar daca parintii ar fi despartiti in fapt, nu ar fi admisa o actiune de custodie exclusiva.

Alte discuții în legătură

Model intimpinare Ionutzzz7i88 Ionutzzz7i88 Ma poate ajuta cineva cu un model intimpinare cerere de chemare in judecata pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)
Daca.......... teodanny teodanny in urma cu 3 luni am decis sa ma separ de sotie in urma unor neintelegeri...aparute pe tot parcursul casniciei..(in urma acestuia rezultand un copil ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si pensie de intretinere minor manuela77 manuela77 Buna seara. Vreau sa depun la Judecatorie o cerere pentru a obtine custodia minorului si obligatia tatalui la plata pensiei de intretinere. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)