cererea de chemare in judecata este atunci cand dvs incepeti procesul introducand actiunea. la titlu ne cereti un model de intampinare, care resprezinta raspunsul paratului la cererea reclamantului - adica a celui care a pornit actiunea.
trebuie sa stiti ca in conformitate cu legislatia actuala, puteti avea custodie comuna dar cu stabilirea domiciliului minorului la dvs, mai ales daca sunteti mama iar copilul este mic.
pentru custodie exclusiva, trebuie sa existe anumite conditii.
in final vreti model de cerere de chemare in judecata sau de intampinare la un proces de obtinere custodie?
Chemare în judecată pentru stabilirea domiciliului minorului.
(sursa este programul meu legislativ)
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnata(ul) ................. domiciliat(ă) în ........... în numele şi ca reprezentant(ă) legal(ă) a-l (a) copilului meu minor ................... chem în judecată şi personal la interogatoriu pe soţul(ia) pârât(ă) ..................., domiciliat(ă) în ........., pentru
STABILIREA DOMICILIULUI MINORULUI LA MINE.
De asemenea, vă rog ca pârâtul(a) să fie obligat(ă) să contribuie la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copilului şi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu judecarea acestei cauze.
Motivele acţiunii:
În fapt sunt căsătorit(ă) cu pârâtul(a) de la data de ............... iar din căsătorie a rezultat minorul ............, născut la data de ............
De la data de ............ nu mai locuim împreună şi datorită neînţelegerilor existente între noi, nu am reuşit să decidem, de comun acord, la care din noi să locuiască copilul minor.
Până în prezent, pârâtul(a) a manifestat un total dezinteres faţă de creşterea, educarea şi supravegherea copilului, sarcina aceasta revenindu-mi în exclusivitate. Datorită acestui fapt copilul îmi este foarte ataşat şi este în interesul lui de a locui în continuare împreună cu mine. De aceea, vă rog să-mi admiteţi acţiunea şi să stabiliţi la mine domiciliul copilului minor.
De asemenea, vă rog ca pârâtul(a) să fie obligat(ă) să contribuie la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a minorului, sub forma unei pensii de întreţinere lunară.
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 496, art. 499, art. 516, art. 529 Cod civil.
În baza art. 451 C. proc. civ. vă rog ca pârâtul(a) să fie obligat la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face.
Dovada acţiunii înţeleg s-o fac cu interogatoriul pârâtului(ei), cu ancheta socială pe care o va efectua autoritatea tutelară şi cu declaraţiile martorilor: ................ ............... ....................
VA ROG sa adaptati cererea de sus la situatia dvs, este PUR ORIENTATIVA