avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am nevoie de autorizatii pentru a face legal o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am nevoie de autorizatii pentru a face legal o renovare a unui imobil?

Buna ziua. Vreau sa intreb, daca am nevoie de autorizatie pentru renovarea unui imobil situat in situl istoric al orasului. Renovarea ar cuprinde schimbarea tablei pe acoperis(identica cu cea veche), varuirea si vopsirea cu acelea-si culori, si posibil mici reconditionari a tencuelei (in unele locuri cade) fara a modifica aspectul. Daca e da, atunci de la ce instante pot lua aceasta autorizatie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aura 48 , utilizator 13:46, 5 Iulie 2010
Potrivit legii 50/1991 privind autorizarea constructiilor, pentru lucrari de renovare care nu implica schimbarea structurii, materialelor sau culorilor existente nu este necesara autorizatie de construire.
Multumesc!
Am si eu o intrebare. Daca renovez apartamentul si modifi o parte din peretele de la baie (nu este perete de rezistenta) pentru a marii spatiul ptr masina de spalat trebuie autorizatie ? Multumesc, si astept raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare culoare casa, locuinta personala Vladimir1 Vladimir1 Buna ziua! Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest ... (vezi toată discuția)
Alteratii pod brasov centrul istoric laura42 laura42 Buna ziua Am cumparat recent un apartament in centrul istoric al Brasovului la etajul 1. Cu 3 luni inainte o alta persoana a cumparat podul de deasupra ... (vezi toată discuția)
L 50/1991 andiha andiha buna ziua, din dorinta mea de a trai intr-un apartament curat, fara mucegai, si neputand sa aflu de la constructori si nici chiar de la primaria din Timisoara ... (vezi toată discuția)