In Iasi, pentru lucrari de reabilitare termica nu au fost necesare aceste documente (certificat de urbanism + autorizatie de construire - aceasta este ordinea normala), tocmai pe motivele aratate de autorul topic-ului, insa avand in vedere vointa mai multor proprietari in vederea efectuarii anveloparii blocurilor, am mers la primarie, la birou disciplina in constructii si am solicitat asa de sanchi cate un certificat de urbanism pentru fiecare bloc. Cererea am gasit-o pe site-ul primariei, iar taxa este simbolica, 5,00 lei.
Dvs., pentru orice eventualitate mergeti la primaria TM, explicati ce vreti sa faceti si sigur au sa va indrume cumva. La noi nu a fost nici-o preocupare in acest sens, asfel incat fiecare a facut cum l-a taiat capul, in privinta culorilor (fond, dungi, combinatii care mai de care ), ca in rest nu ai ce sa schimbi, fie vorba intre noi...
Daca reusiti sa-i determinati si pe ceilalti vecini sa faca acelasi lucru, sa stiti ca realizati un lucru extrem de util, pentru ca asa se obtin cele mai bune rezultate, cand intreg imobilul este izolat. La noi, din nefericire, din 44 apartamente, 3 au ramas neizolate ( unul dintre proprietari este avocat - sarac lipit, de-i plangi de mila nu alta...), ba mai mult nici nu au vrut sa contribuie la varuirea peretilor exteriori aferenti apartamentelor, astfel incat blocul arata ca naiba de urat!
Dati-i bataie, ca vremea este f. buna! Folositi materiale de calitate, nu va zgarciti si rezultatele vor fi pe masura.