avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare energetica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare energetica

Primaria Craiova, sesizand ca fiecare proprietar de apartament de bloc se descurca cum poate pe proprioa cheltuiala, a trimis o adresa la asociatia de locatari prin care am fost instiintati ca, "in conformitate cu prevederile art 11, lit h din legea 50 din 1991, republicata cu modificarile si completarile ulterioare (numai de ei stiute), lucrarile de reabilitare energetica a a anvelopei si/sau acoperisului de pot ececuta fara autorizarea kucrarilor de constructie decat la cladirile de locuit cu cel mult 3 (trei) niveluri", precizandu-se obligatia proprietarilor de a executa reabilitarea enrgetica numai pe baza de propiect tehnic si autorizatie de construire.
De ce o asemenea prevedere buna numai pentru "unii", cand majoritatea persoanelor care locuisc la blocuri cu 4 niveluri sunt defavorizate de o asemenea prevedere legislativa discriminatorie.
As dori sa stiu care este calea de a realiza lucrari de reabilitare energetica si in care sa beneficiem de "exceptia" celor de la 3 niveluri.
Cel mai recent răspuns: gm_mg , utilizator 09:05, 12 Noiembrie 2011
Art 11 (2) din L nr 230/2007
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietattii comune ,fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

Autoritatea publica locala nu acorda autorizatii individuale pentru executat anvelopare energetica,astfel incat numai varianta ca intreaga asociatie de proprietari sa se implice si sa desfasoare etapele necesare anvelopari
Avand in vedere ca prevederea mentionata a fost emisa de catre primaria Craiova,aveti posibilitatea sa contactati personal serviciul de specialitate pentru lamuriri suplimentare
Raspuns evaziv fata de modul de prezentare si nu a-ti atins aspectele in contradictoriu din legea 50. Cu alta ocazie am primit de la dvs un material didactic de cativa ani, fara valoare aplicativa in prezent. Doresc un raspuns profesional si la obict.
Asociatia nu se implica, fiecare proprietar a mai facut cum a crezut de cuvinta pentru a reduce cheltuielile cu incalzirea.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
gm_mg, utilizator
Litera h din art.11 a fost modificata prin Legea 261/2009 unde sunt mentionate alte criterii de autorizare.
Functie de ceea ce doriti sa executati vedeti daca va incadrati la acest articol modificat.
art 11 lit h a legegii 50 din 1991 cu modificarile ulterioare se mentine si in legea 261 din 2009.
Este interesant de apreciat cum se interpreteaza continutul art 11:
Art. 11
(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
h) lucrari de reparatii, inlocuiri ori reabilitari fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a elementelor de fatada, daca aceste lucrari nu se executa la constructiile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b), astfel:
3. lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului - daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasa/sarpanta - la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau in curs de clasare, respectiv situate in afara zonelor de protectie a monumentelor si/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;
Se pune intrebarea, restrictia de 3 niveluri se refera la schimbarea sistemul constructiv al terasei/sarpantei - la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, sau la reabilitarea termica a fatadei blocurilor de locuit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica luca luca luca luca Pentru efectuarea unei lucrari partiale de reabilitare termica (nu toate apartamentele au subscris ideii), este necesar certificat de urbanism si autorizatie ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc pentru autorizatie de placare cu polistiren abrassu abrassu Buna ziua locuiesc intr-un bloc vila din Ploiesti cu 11 apartamente unde nu exista Asociatie de proprietari sau administrator,deoarece sunt abonamente separate ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica mariamarin mariamarin In legea 50/1991 actualizata la art.11,litera h, pct.3 spune: \"3. lucrări de reabilitare energetică a anvelopei şi/sau a acoperişului - dacă nu se ... (vezi toată discuția)