avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce este eliberarea prin cautiune???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce este eliberarea prin cautiune???

buna.as dori daca se poate sa imi spuneti ce este eliberarea pe cautiune si in ce consta???de exemplu pentru comiterea infractiunilor de luare de mita,complicitate la delapidare si furt calificat,ar fi vreo sansa de eliberare prin cautiune???daca se poate sa imi aproximati o suma.

ps:celui care i s-au atribuit toate aceste acuzatii vreau sa va spun ca nu i s-a fixat un prejudiciu,si este in arest perventiv de 29 de zile,i-au expirat cele 29 de zile si acuma au prelungit arestarea preventiva cu inca 28 de zile...probe nu au impotriva si nu stiu de ce...nu se poate sa il cerceteze in stare de libertate..dc pute-ti sa imi raspunde-ti
multumesc
Cel mai recent răspuns: kmy_joy , utilizator 15:14, 3 Iulie 2010
Eliberarea pe cautiune presupune judecarea in stare de libertate a unui invinuit acesta fiind obligat la plata unei sume de bani cu titlu de cautiune pentru acest lucru. Nu pentru toate infractiunile se poate acorda acest beneficiu, cele de pericol social sporit sunt de exemplu exceptate
Liberarea sub control judiciar cat si liberarea pe cautiune se pot acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, precum si in cazul infractiunilor intentionate pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii ce nu depaseste 18 ani si daca sunt indeplinite cond. prev de art.160 indice 2 al.2 c.proc.pen.
Ambele cereri pot fi formulate atat in cursul urmaririi penale cat si faza de judecata.
Cautiunea garanteaza respectarea de cate inculpat a obligatiilor care ii revin in timpul liberarii provizorii.
Cuantumul cautiunii se stabileste de catre instanta si este de minim 1000 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc!
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Cautiunea in procedura liberarii provizorii sub control judiciar gabitzu1ro gabitzu1ro Buna..daca se plateste cautiunea intr o procedura penala privind eliberarea sub contro judiciar ea poate fi admisa privind eliberarea sub contro judiciar si ... (vezi toată discuția)
Cautziune sp3c1al4 sp3c1al4 Buna ziua..as avea si eu o intrebare ..Prietenul meu a fost arestat pentru infractiuni infirmatice , phishing, si constituire de grup infractional , acum s-a ... (vezi toată discuția)