avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cautziune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cautziune

Buna ziua..as avea si eu o intrebare ..Prietenul meu a fost arestat pentru infractiuni infirmatice , phishing, si constituire de grup infractional , acum s-a aprobat si cel de-al treilea mandat.Avocatii au facut cereri de control judiciar dar ...nu s- intamplat nimic, experitza informatica a fost facuta cam de acum o luna.., asa zisul grup este format mai bine zis din mai multe grupulete k nici nu se cunosc intre ei.Ar exista vreo sansa sa iasa pe cautiune ? Multumesc ..
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:37, 10 Iulie 2010
Buna ziua !
Numai instanta de judecata poate decide aceasta .
Avand in vedere ca cererea de liberare provizorie pe cautiune poate fi admisa daca sunt intrunite aceleasi conditii prevazute de art.160 indice 2 al.1 si 2 c.proc.pen. ca si in cazul cererii de liberare sub control judiciar, cu obligatia suplimenatara a achitarii unei cautiuni care sa garanteze respectarea de catre invinuit sau inculpat a obligatiilor care ii revin pe timpul liberarii provizorii, ma indoiesc de reusita.
Trebuie sa mai stiti ca instanta este cea care stabileste cautiunea si cuantumul minim al acsteia este de 1000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea provizorie sub control judicar vs. pe cautiune airaam airaam de ce ar alege un inculpat sa solicite liberarea provizorie pe cautiune cand poate alege de liberarea provizorie sub control judiciar? multumesc ... (vezi toată discuția)
Ce este eliberarea prin cautiune??? kmy_joy kmy_joy buna.as dori daca se poate sa imi spuneti ce este eliberarea pe cautiune si in ce consta???de exemplu pentru comiterea infractiunilor de luare de ... (vezi toată discuția)
Cautiunea in procedura liberarii provizorii sub control judiciar gabitzu1ro gabitzu1ro Buna..daca se plateste cautiunea intr o procedura penala privind eliberarea sub contro judiciar ea poate fi admisa privind eliberarea sub contro judiciar si ... (vezi toată discuția)