Conform noului act normativ comisionul de risc nu mai poate fi perceput....Avem insa o problema cu principiul neretroactivitatii legii, in sensul ca O.U.G. nr. 50/2010 se aplica si contractelor semnate inainte de intrarea in vigoare a acesteia. Cu siguranta va fi un adevarat razboi in instanta intre ANPC si banci.
Pentru ca va aflati in situatia asta, va sugerez urmatoarele:
-formulati o cerere in scris catre banca solicitand ca aceasta sa va modifice graficul de rambursare in sensul eliminarii comisionului de risc;
-cu raspunsul bancii (in cazul in care este negativ si mai mult ca sigur va fi astfel) va adresati Comisariatului pentru Protectia Consumatorului din judetul dumneavoastra cu o reclamatie in care solicitati sanctionarea bancii si obligarea la eliminarea comisionului din contract; cu acest raspuns al bancii castigati timp pentru ca astfel este posibil ca cei de la protectia consumatorilor sa va spuna ca bancile au 3 luni pentru a se conforma ordonantei.
Va urez succes!
Deci,nu pot sa dau numele bancii (incepe cu BC.......) m-am interesat si dansii vor percepe in continuare taxarea acelui comision de risc,singurul comision modificat va fi cel aplicat pentru plata anticipata,care variaza intre 0,5-1%....deci nu functioneaza la fel,fiecare banca cu normele lor interne....cu toata OUG 50/2010,chiar nu stie un director de banca aplicabilitatea nefiind aleatorie.
eu zic ca totusi pentru orice eventualitate notificati banca printr-o adresa la care sa va dea nr de inregistrare si la care sunt obligati sa va dea raspuns in 30 de zile pentru ca mai apoi sa aveti ceva la mana precum ca nu au vrut sa scoata acel comision care considerati ca este abuziv .
apoi cu ordonanta si cu legea protectiei consumatorului faceti plangere la cei de la protectia consumatorului care sunt obligati sa verifice aspectele sesizate de dvs.
succes