Frumoasă inițiativă, singurul regret pe care-l avem este că nu a fost a noastră!=D>
Probabil avantajul primilor vs recentilor-veniti! :D
Este mult mai corect ca titlul topicului să se numească: Jurisprudența despăgubirilor RCA din România.
Aici locuim, aici vem necazuri , si nu numai automobilistii sunt nemultumiti de despagubiri (RCA) fiind nevoiti sa apeleze la instanta.Totodata, nu toate onoratele se pronunta uniform, asa ca spetele cu metamorfoza lor (fond/apel/recurs/CA) constituie un suport moral cautat de majoritatea userilor dezamagiti/derutati.
De asemenea, ar fi mai potrivit să prezentăm: Soluții pronunțate de instanțe în favoarea păgubiților sau prejudiciaților, victime ale accidentelor rutiere.
Personal sunt de parere ca si din esecuri se poate trage o concluzie castigatoare, mai ales atunci cand sunt de vina procedurile nerespectate sau exceptiile "vanate" de parati(e)
Vom prezenta și noi jurisprudență recentă, printre care și deciziile Curților de Apel Cluj și Argeș menționate de autorul topicului.
Anticipate...= =D> :bow::thumbup:
Iata ca avem si recorduri!=D>
Cel putin se publica in ziare (Ziarul de Iasi)
Record in Romania: Despagubire RCA de un milion de euro
Una din cele mai mari despagubiri RCA, platita in Romania, de peste patru milioane de lei, va ajunge la familiile a doua fetite din orasul argesean Stefanesti, victime ale unui accident rutier petrecut in 2009, una in virsta de patru ani decedata, iar cealalta, in virsta de trei ani, ranita grav.
Precedentul record era de 450.000 de dolari plus o renta lunara de 1.200 de euro, despagubire RCA acordata unei tinere de 19 ani care a ramas paralizata
Conducatoarea auto vinovata de producerea accidentului, sotia unui om de afaceri din Stefanesti, judetul Arges, are o asigurare pentru raspundere civila, conditii in care compania de asigurari care a emis polita a fost obligata sa achite integral despagubirea. In Romania acoperirea maxima a politelor RCA pentru vatamari corporale si deces este de 2,5 milioane de euro. Potrivit unor surse din rindul asiguratorilor, despagubirea RCA, in valoare de un milion de euro (peste patru milioane de lei), achitata de o societate de asigurari in urma unui proces civil, este cea mai mare de pina acum pe acest segment, dupa cea de aproximativ 450.000 de dolari plus o renta lunara de 1.200 de euro acordata unei tinere de 19 ani care a ramas paralizata in urma unui accident rutier. Astfel, companiile au dreptul de a actiona in instanta la rindul lor posesorul politei, dar inainte trebuie sa plateasca victimei sau familiei acesteia despagubirea decisa de magistrati.
O femeie, un catel si un Q7
Cazul fetitelor de la Stefanesti, judetul Arges, a fost solutionat de instanta judecatoreasca din Pitesti, care a acordat despagubiri in valoare de 500.000 de euro pentru parintii fetitei decedate si 500.000 de euro tutorilor fetitei ramase in viata, respectiv strabunicii acesteia.
Accidentul a avut loc in anul 2009, cind Simona Procopiu Predut, sotia unui om de afaceri din Stefanesti, se afla la volanul unui Audi Q7, masina in leasing, pe firma, deplasindu-se pe o strada printre blocuri, iar la un moment dat s-a urcat cu masina pe trotuar si a intrat intr-o groapa plina cu nisip, in care se jucau doua fetite, pe care le-a accidentat. Stefania Musca, de patru ani, a murit pe loc, iar cealalta fetita, Alexandra Nedelcu, de trei ani, a fost transportata in stare grava, in coma, la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti. Primele date ale anchetei au aratat ca femeia ar fi pierdut controlul volanului pentru citeva secunde din cauza unui catel pe care-l avea in autoturism in momentul producerii tragediei. Conducatoarea auto a fost ulterior condamnata la doi ani de inchisoare, cu suspendare, hotarirea definitiva, decisa de magistratii Curtii de Apel Pitesti, avind amendamentul ca, daca in urmatoarea perioada de cinci ani, femeia comite o alta fapta penala se va pune in aplicare o pedeapsa cu executare
Poate gasim si sentinta instantei ?
~ final discuție ~