avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor

Poate ati citit in presa Constanteana de un tata care si a injunghiat fiul. O sa spuneti ca este un tata criminal dar stati asa sa va povestesc. Fiul se duce dupa miezul noptii la tatal sau/care de altfel era in casa fiicei sale/sa ceara boxe sa mearga la o petrecere. Tatal ii spune ca nu poate pt. ca nu sunt ale lui ci ale ginerelui si fiul ii da un pumn in fata. Tatal se sperie si vrea sa iasa din casa ca sa nu manance mai multa bataie deoarece stie ca fisu este un violent dar fisu nu il lasa se posteaza in usa si urmeaza probabil niste imbranceli. Tatal ia un cutit si il baga in burta lui fisu. Nenorocitul de fisu iese din casa si dupa ce anunta 112 cade. Este dus la spital unde sta 5 zile si pleaca din spital Medicul spune ca victima a fost in pericol si astfel tatal va fi judecat pt. tentativa de omor.Tatal nu are bani ca sa isi permita un avocat Are o fata care nici ea nu are bani dar vrea sa il ajute.Oare i se pune un avocat din oficiu? Cat o sa i se dea.Stiu ca pedeapsa se incadreaza intre 2 si 7 ani. Oare i se poate da minimum?Oare exista posibilitatea sa fie aparat fara bani?#-o




Cel mai recent răspuns: andrale , utilizator 23:16, 3 Iulie 2010
Va fi aparat de avocat din oficiu pe care nu trebuie sa il platiti.
Daca tatal a dat cu cutitul ca sa se apere, in functie de probe poate primi o pedeapsa mai mica.
Daca se poate retine legitima aparare nu ar mai face inchisoare.
Insa e cam greu de sustinut legitima aparare fara martori care sa relateze exact ce s-a intamplat...
Daca a fost agresat de fiu trebuie sa aiba si un certificat IML.Daca nu are sa isi scoata.
Sa faca plangere penala pentru infractiunea de loviri si alte violente impotriva fiului.
Nu am inteles daca este arestat sau este liber.

avocat Claudiu Lascoschi
Va beneficia de asistenta juridica. I se va desemna un avocat din oficiu.
a fost aresta pt. 24 de ore apoi pt. 29 de zile si acum am inteles ca l a dus la Poarta Alba ca pe 28 iulie este procesul. Nu stiu daca si a scos si el un certificat medical. Nu cred. Probabil ca nu a vrut sa ii faca rau lui fisu .
Incadrarea juridica se va stabili si in functie de concluziile medicului legist.
Cu privire la stabilirea pedepsei instanta va avea in vedere mai multi factori,intentia,lipsa de intentie,prezenta sau lipsa antecedentelor penale,probatoriile administrate,circumstantele personale ale invinuitului,etc,deci nu se poate previziona o posibila sanctiune penala,fara a cunoaste continutul dosarului,mai ales ca in presa situatiile si probele sunt de foarte multe ori prezentate deformat
Poate fi vorba despre o depasire a limitelor unei legitime aparari, din cauza tulburarii sau temerii pricinuite de actele de agresiune din partea fiului.Posibil ca acest aspect fiind dovedit, va fiavut in vedere la individualizarea pedepasei.
Este adevarat ca exista o disproportie mare intre atac si aparare si ca atacul ar fi trebuit sa fie foarte violent pentru ca tatal , probabil stiind ca nu isi poate masura puterile cu fiul sau, a carui atitudine violenta ii era binecunoscuta , sa recurga la injunghierea iului, ca unica metoda de a pune capat violentleor. Poate ca existau si unele tensiuni mai vechi , poate ca tatal adunase multa furie de-a lungul timpului, iar acest act de violenta l-a determinat sa reactioneze in acest mod.
Sigur ca toate aspectele cauzei vor fi temeinic cercetate , inainte de a se trage concluzii.

Alte discuții în legătură

Omorul calificat-lcm roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor ContSters209658 ContSters209658 O prietena a fost acuzata de tentativa de omor. As dori sa stiu daca poate scapa doar cu suspendarea sau care poate fi pedeapsa minima pentru aceasta ... (vezi toată discuția)