avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Exista o invazie de prost gust,de\"caterinca\" de ...
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Exista o invazie de prost gust,de"caterinca" de cartier ,de justitiarism de gasca si de agramatisme

Cred ca in ultima vreme au devenit deranjante,interventiile si comentariile unor persoane,care nu au nimic comun cu activitatea acestui forum.
De la discutii,purtate pe langa subiecte,la glume de prost gust,cu iz de "caterinca de cartier",de la agramatisme ,la dezaprecierea in necunostinta de cauza a unor persoane oneste de pe forum si de la ceva "spirit justitiar" inteles in limitele unei educatii de un anume fel,cred eu ca toate acestea sunt de natura sa ne deranjeze pe toti
Nu am nimic cu nicio persoana ,indiferent de nick-name-ul actual sau viitor,dar cred eu ca trebuie facut mai mult pentru a fi impiedicate aceste manifestari,mergand pana la banarea acestor persoane,inclusiv si in alte viitoare conturi pe care acestia de obicei le dobandesc ulterior,intr-o duplicitate fara limite
Va multumesc pentru atentie !
sincer pe mine nu ma deranjeaza agramatismele astea...si acest spirit justitiar in limitele unei educatii inadecvate...este chiar benefic pentru ca cred eu putem sa-i intelegem intr-o oare care masura pe oameni sub aspectul educatiei si al problemei pe care acestia o ridica pe forum;transparenta,echitate si dreptul la opinie!cine scrie pe langa subiect cred eu la 3 raspunsuri pe langa subiect ar trebui eliminat din forum si cred ca s-ar rezolva foarte rapid aceste inconveniente!tot respectul! insa cum spunea un vechi citat: "forma ludica pe care o imbraca procesele in lupta pentru adevar si dreptate..."
Parerea dvs,este "justificata",atata timp cat sunteti una dintre persoanele care au astfel de abordari,care de cele mai multe ori nu au nimic comun cu subiectele,care trimit persoane la inchisoare sau scrieti de dragul de a scrie si de a iesi in evidenta,chiar cu riscul obtinerii efectului contrar ,fata de cel dorit de dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Buna seara,aveti mare dreptate ,mai nou cei ce vor sa se tina de astfel de lucruri trimit mesaje private chiar obscene.Una este o persoana care are o problema juridica si din pacate este mai putin scolita si cere o parere (se recunosc imediat prin citirea mesajului) si alta este sa folosesti cuvinte care nu se cad.Ar trebui sa li se anuleze contul .
Da, exista o “invazie”… Utilizatorii sunt din ce in ce mai multi – ceea ce este bine – si cei mai multi au si experienta altor forumuri; forumuri in care se discuta halucinant – un fel de a spune “se discuta” deoarece se injura si se aduc injurii te miri cui si te miri de ce! Experienta acelor forumuri – sa zicem – dar si... experienta personala in viata reala ii determina pe unii sa creada ca pot face orice, oriunde pentru ca se bucura de anonimat…
Cand ajung pe acest forum pentru unii e ca si cum – in viata reala – dupa ce au frecventat bodegile se trezesc intr-un… restaurant de lux unde tinuta este obligatorie. Si atunci, ce sa faca? In loc sa se ridice la nivelul situatiei aleg sa improste cu noroi si sa strige “snobilor!” – fara sa se gandeasca la faptul ca nu sunt neaparat snobi acolo ci sunt o categorie de oameni carora le plac armonia, curatenia, decenta…

Desi nu ii marginalizeaza nimeni multi se simt marginalizati – ori pentru ca nu li s-a raspuns la o intrebare ori pentru ca cineva a “indraznit” sa aiba o alta parere (sau pentru ca sunt marginalizati in viata reala si aici vor sa-si “scoata parleala” ). Atunci cand adresezi o intrebare iti asumi raspunsul! Atunci cand deschizi o discutie iti asumi si pareri contrare – o alta parere nu inseamna ca cineva e “contra” mea, inseamna doar ca are alta experienta de viata, alta educatie, alte conceptii… Dar nu “contra” – si cei mai multi reactioneaza excesiv de violent (in exprimare) cand se intampla ca cineva sa nu le dea dreptate.

Cred ca cea mai simpla metoda – dar care necesita rabdare – este ca toti cei care nu respecta regulamentul sa fie ignorati! Dar, e greu, pentru ca exista orgolii: daca cineva ma “jigneste” (scriu cu ghilimele deoarece un strain nu ma poate jigni) sar sa ii raspund la fel! Nu, nu fac asta – ignor ceea ce scrie si n-are decat sa-si inghita “victoria” – ii va sta in gat!

Se spune ca “formulele de politete” indeparteaza oamenii, in loc sa ii apropie. Nu este asa, cand e vorba de straini! In viata reala te-ai putea adresa cu “tu” oricui – pana la urma – deoarece interlocutorul te vede si poate percepe respectul din ton, din gesturi… Pe un forum cred ca formula de adresare potrivita e “pluralul majestatii” – daca nu s-a convenit in prealabil intre cei implicati sa renunte la aceasta formula. Cand cineva se adreseaza cu “tu” unui utilizator care doreste anumite informatii mi se pare de prost gust… ca si cum ar zice “ce prost esti! Eu sunt aici sa te rezolv pe tine gratis”. Din fericire nu multi sunt de acest gen…

Sigur, sunt utilizatori carora nici nu-ti vine sa le raspunzi! Celor care incep cam asa: “Vreau sa stiu ce fac in situatia cutare”! Acestora am tendinta de a le raspunde: “Bine ca ai vointa”.
Sau incep: “Ziceti-ni si mie de ce baba nebuna de la 3 zice ca…?” Acestora le-as scrie: “Hotul striga hotul!” Dar ma abtin, din respect pentru toti ceilalti de bun simt care ar putea citi…

Sa nu uit!
Extras din Regulament:
2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Nu ne plac utilizatorii cei care aduc jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute sau "beep"- uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu inlatura faptul ca intentia a fost de a jigni. Pe forumul Avocatnet discutam ideea, nu persoana. Si aplicam regulile inclusiv moderatorilor si adminilor.
[…]
2.3. Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei ( "de acord", "super", „asa e” ), precum si cele care repeta un raspuns deja postat la problema in discutie sunt uneori enervante. Asemenea mesaje pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza. In plus, in cazul in care ajungi sa te lauzi singur cu talentul pe care il ai, trebuie sa stii faptul ca forumul nu este locul elogiilor la adresa unor persoane, fie a celui care posteaza fie a altora. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanenta.
2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariatilor este considerata venit asimilat salariului?” „Da” ).
2.6. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la emoticoane. Te rugam insa sa nu exagerezi. Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.
[…]
2.11. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele. Daca o persoana te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, poti sa faci acest lucru si fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca persoana respectiva a avut / are o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa ei.

Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

Cine vrea sa stie mai mult citeste aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...
:)
Problema adevarata, in opinia mea, nu vine de la utilizatorii care intra pe forum si pun 1, 2...10 intrebari, scriu si ei cum se pricep, se exprima cum au invatat, ci de la postacii care n-au mai plecat de pe forum, s-au lipit de el si ...au, n-au treaba, raspund la orice, oricui, dandu-si cu parerea complet aiurea sau, in cel mai bun caz, pe langa subiect, contesta ce spun ceilalti...si ajung pana la urma sa duca subiectul initial de la Ana la Caiafa si sa-l incurce pe cel ce pusese intrebarea de nu mai stie omul pe cin'sa creada!

Am semnalat de cateva ori acest lucru, am si facut cate ceva (atunci cand am putut), dar daca pornim de la ideea ca "e democratie si nu putem sa cenzuram lumea...", bun, o sa avem ce sadim.

@r_gabi are perfecta dreptate, desi porneste de la un caz recent, cred, :), dar problema aceasta exista de mai mult timp.
Utilizatorii nu trebuie marginalizati, ci pusi la punct. Cine intelege, bine, cine nu, "la revedere"! Uneori se poate aplica chiar zicala ca "unde dai si unde crapa?!" Ca sa fiu mai explicita unul face si-altul trage!

Alte discuții în legătură

O lista cu lucruri de modificat in forum Alin Popescu Alin Popescu Scuze pentru tacerea din ultima vreme. Am fost cu totii prinsi cu dezvoltarea unor alte sectiuni Avocatnet.ro. Incepand de saptamana viitoare, insa, vine ... (vezi toată discuția)
Curiozitate siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] poate cineva sa intervina pe un text postat de mine si sa il modifice? (vezi toată discuția)
Sugestie privind cenzura pe forum Holda Finance Holda Finance Rog administratorii forumului sa realizeze un audit intern legat de cenzura mesajelor de pe forum. Principalul motiv pentru care adresez aceasta sugestie este ... (vezi toată discuția)