Buna seara.
Doresc si eu un rapsuns in legatura cu problema unei prietene.
Ea doreste sa divorteze, dupa o relatie de 7 ani, insa sotul se incapataneaza si nu doreste sa semneze actele.
Ce s-ar putea face in aceasta situatie? Care ar fi pasii si cum ar trebui sa procedeze?
Va multumesc.
desfacerea casatoriei sa poate realiza prin:
a) acord ( cand casatoria s-a incheiat de mai bine de un an si din casatorie nu au rezultat copii);
b) din culpa comuna, fara motivarea hotararii, cand exista copii minori si ambii soti sunt de acord;
c) din culpa exclusiva a unuia dintre soti, cazul prezentat de dvs.
Ce sa faca prietena dvs.?Sa contacteze un avocat care va inainta divortul, solicitand instantei sa desfaca casatoria din vina sotului, cu administrarea tuturor probelor utile in astfel de cazuri, pentru sustinerea cererii de divort.
Impotrivirea sotului prietenei dvs. nu are relevanta in conditiile in care prietena dvs. va inainta actiune de divort si va administra probe din care sa rezulte ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si ca relatia lor nu mai poate continua.
Probe:-inscrisuri, martori care pot fi si rude.Daca au rezultat si copii din aceasta relatie si ancheta sociala.
Taxa de timbru 39.00 lei, timbru jud. de 0.30 lei, iar instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu al partilor.
Sa contacteze avocat.;)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
O seara placuta in continuare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
elynaelyna
buna seara,as vrea sa divortez,am fost casatorita aproape 2 ani,ne-am despartit acum 6 luni,si as vrea sa stiu cat ar costa sa divortez,cat timp dureaza,nu ... (vezi toată discuția)
Divort
TESO
ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)