buna seara,as vrea sa divortez,am fost casatorita aproape 2 ani,ne-am despartit acum 6 luni,si as vrea sa stiu cat ar costa sa divortez,cat timp dureaza,nu avem bunuri comune,si nici copii,vreau sa plec din tara,pot divorta daca sunt plecata?si el e plecat.ce ar trebui sa fac sa divortez cat mai repede?va multumesc
Indepliniti conditiile legale pentru divortul prin acordul partilor. Asta presupune ca nu ar trebui sa faceti probe. Pentru asta insa, trebuie sa va prezentati impreuna atat la depunerea actiunii de divort cat si la termenul fixat de catre instanta care se acorda la cca 2 luni.
In cazu in care nu puteti proceda astfel va trebui sa urmati procedura de divort de drept comun care presupune sa va probati cererea de divort, deci sa dovediti ca relatiile sunt atat de iremediabil vatamate incat casatoria nu mai poate continua.
Vorbiti cu sotul dumneavoastra, e recomandabila prima varianta.
Succes.
Costurile sunt: taxe de timbru-39.00 lei, timbru jud. 0,30 lei, onorariu avocat.
In principiu divortul dvs. ar putea dura doar un termen daca procedura este indeplinita si divortati prin acordul partilor, insa veti primi termen de judecata peste 6 luni daca veti introduce actiune acum, cel putin cam asta este situatia la Ploiesti.
Puteti divorta si daca sunteti plecata.Conditia este sa va angajati avocat pe care sa-l imputerniciti in baza unei procuri speciale sa va reprezinte interesele in procesul de divort.
De asemenea va trebui sa -i dati acestuia acte din care sa rezulte resedinta dvs. din strainatate.;)
buna ziua .
avand in vedere ca sotul este deja plecat din tara, cred ca divortul de comun acrod nu poate opera in cazul dvs.
astfel puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa sotului .
de plecat puteti pleca din tara numai dupa pronuntarea divortului, cu exceptia cazului in care avei resedinta in statul respectiv.
in procesele de divort este obligatorie prezenta reclamantului .
Varianta din culpa comuna, fara motivarea hotararii judecatoresti e cea mai utila , in cazul dumneavoastra.Un martor va arata ca relatiile maritale au fost grav si iremediabil afectate.
Procura speciala ofera posibilitatea de reprezentare, in cazul in care dovediti , prin inscrisuri, ca aveti resedinta in strainatate.