avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul la notar

dupa trecerea celor 30 de zile calendaristice , daca unul din soti, plecat fiind in strainatate, nu se poate prezenta la notar, poate delega pe cineva ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:45, 27 Aprilie 2011
nu.e ca si cum v-ati castori prin delegatie:D
ok codul familiei spune asa pe art 38 procedura notariala, sotii se prezinta in persoana si si dupa expirarea termenului de 30 de zile notarul verifica staruinta sotilor si daca consimtamnatul este neviciat si liber. acum puteti incerca cu o procura, insa de regula, divortul fiind o actiune personala se necesita prezenta ambelor parti.

inseamana ca, daca acel sot care este plecat, nu poate veni in timp util, este imposibil sa divortezi ....
da, daca un sot e plecat si nu se poate prezenta, nu puteti divorta la notar sau starea civila, ci doar in instanta
:( oare, nu s-ar putea incerca ...online...?

nu glumesc, sunt atatea posibilitati....
si s-ar putea crea un precedent...

Alte discuții în legătură

Divort la notar alypop_81 alypop_81 Buna ziua.As dori sa stiu daca pot face divortul la notar daca sotul nu se prezinta fiind plecat di tara.Iar daca se poate de ce acte am nevoie.Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Divort elynaelyna elynaelyna buna seara,as vrea sa divortez,am fost casatorita aproape 2 ani,ne-am despartit acum 6 luni,si as vrea sa stiu cat ar costa sa divortez,cat timp dureaza,nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor Marius Nou Marius Nou Va rog sa imi spuneti care e cea mai rapida posibilitate de a divorta cu acordul partilor. Nu avem copii, nu avem bunuri comune. Suntem casatoriti de 9 ... (vezi toată discuția)