avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul la notar

dupa trecerea celor 30 de zile calendaristice , daca unul din soti, plecat fiind in strainatate, nu se poate prezenta la notar, poate delega pe cineva ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:45, 27 Aprilie 2011
Sunteti glumet..ceea ce este o calitate, insa ...nu , legea prevede in mod clar ca sotii nu pot divorta pe cale notariala prin mandatar, insa la instanta, sotii pot divorta prin mandatar, astfel ca cel care are resedinta (cu dovezi evident) intr-o alta tara, poate imputernici un avocat prin procura speciala pentru a -l reprezenta in fata instantei.
multumesc pentru apreciere si pentru precizare...

e un fe de ...,,haz de necaz''
in instanta, care sunt costurile , si , in cat timp se pronunta divortul?
Costurile sunt:
-taxa de timbru de 39.00 lei,
-timbru jud. 0.15 lei,
-onorariu avocat daca optati.
Ca termen de solutionare, un divort prin acordul sotilor se poate incheia la primul termen de judecata si motivele de divort nu se mai probeaza, iar daca vorbim de celelalte variante, divortul din culpa comuna sau culpa exclusiva care presupun probatorii, depinde de situatia efectiva si de termenele acordate de instanta.
In toate variantele, dupa pronuntare , instanta are un termen de 30 de zile pentru redactarea hotararii, apoi hotararea se comunica partilor, iar de la comunicare, va curge termenul de apel de 30 de zile.
Dupa expirarea termenului de apel daca nu se declara apel de niciuna dintre parti, se poate legaliza hotararea.
da....inca odata, multumesc!

ma intorc dun nou, la prima varianta, cea cu divortul la notar.
au trecut cele 30 de zile, si sotul plecat nu poate ajunge in timp util.(la expirarea acestui termen). daca de exemplu, ''bagam'' actele maine , si sotul plecat poate reveni doar in august, ce se intampla?

doar atat, n-o sa va mai deranjez...:)
Notarul va emite o incheiere prin care va respinge cererea de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar alypop_81 alypop_81 Buna ziua.As dori sa stiu daca pot face divortul la notar daca sotul nu se prezinta fiind plecat di tara.Iar daca se poate de ce acte am nevoie.Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Divort elynaelyna elynaelyna buna seara,as vrea sa divortez,am fost casatorita aproape 2 ani,ne-am despartit acum 6 luni,si as vrea sa stiu cat ar costa sa divortez,cat timp dureaza,nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor Marius Nou Marius Nou Va rog sa imi spuneti care e cea mai rapida posibilitate de a divorta cu acordul partilor. Nu avem copii, nu avem bunuri comune. Suntem casatoriti de 9 ... (vezi toată discuția)