avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare intreprindere individuala

O intreprindere individuala poate fi neplatitoare tva si neplatittoare impozit forfetar?ce fel de contabilitate se tine la o ii....si care sunt taxele si impozitele care se platesc, multumeesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:19, 4 Iulie 2010
O intreprindere individuala poate fi neplatitoare tva si nu plateste impozit forfetar. Contabilitatea se tine in partida simpla conform Ordinului MFP nr. 1040/2004.
Plateste 16% din venitul net (Venituri incasate-Cheltuieli deductibile) si toate contributiile datorate pentru un angajat incadrat cu contract individual de munca (pentru ca II poate incadra terte persoane conform OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale).
Pe forum gasiti raspunsurile amanuntite la problemele care va intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Af sau srl ? avril_dor avril_dor Pentru a deschide o simigerie cu 2-3 angajati ar fi mai avantajos AF sau SRL? in ce consta diferenta dintre acestea, ma refer din punct de vedere financiar la ... (vezi toată discuția)
Pfa sau societate neplatitoare de tva papillon papillon Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu niste informatii si sfaturi! As dori sa incep o afacere in domeniul prestarilor de servicii( instalatii electrice). ... (vezi toată discuția)
Conventie ciivila de prestari servicii anca_popescu anca_popescu Se poate realiza o conventie ciliva de prestari servicii intre Pfa si o persoana fizica sau intre II si o persoana fizica? (vezi toată discuția)