avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum mi se va calcula indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum mi se va calcula indemnizatia de somaj

Buna ziua,va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.Dupa terminarea concediului medical , am suferit o interventie mai delicata si anume un transplant de os,am avut 273 zile de CM , in prima zi de munca dupa terminarea CM am primit preaviz,stiu ca indemnizatia de somaj se calculeaza dupa anumite reguli dar nu stiu mie ce salarii imi vor fi luate in calcul cele in care efectiv am lucrat sau si din perioada in care am fost in concediu medical.Va multumesc si sper ca cineva ma va putea ajuta cu un raspuns. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: simona1234 , utilizator 17:07, 4 Iulie 2010
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, astfel:
3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.
1. In completarea raspunsului dat de colegul meu, @freeelis, va redau din Legea 76/2002:
Art.34... (1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevăzută la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de muncă sau de serviciu, cu excepţia perioadei de incapacitate temporară de muncă, dacă aceasta nu depăşeşte 30 de zile;

2. Perioada de concediu medical este o suspendare a raporturilor de munca. In cazul dvs. aceasta suspendare a fost de cca 9 luni, adica mai mare de 30 de zile.
3. Asadar din cele 24 de luni anterioare datei de concediere scadeti lunile de concediu medical si trebuie sa va ramana minim 12 luni in care ati lucrat si ati platit contributia la somaj. Aceste 12 luni se iau in calculul indemnizatiei de somaj.
4. Salariul de baza minim brut pe tara este de 600 lei.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile date, mi-ati fost de un real ajutor.Va doresc o zi buna si multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj irinuca2 irinuca2 Buna seara.am si eu o intrebare la dvs.pe 13,11,2007 am dat nastere unei fetite.Pana pe data de 13,11,2009 am beneficiat de indemnizatie in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)
Nedumerire calcul indemnizatie somaj simona3334 simona3334 Buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste calcularea indemnizatiei de somaj.In anul 2009 am lucrat pana in 25 Septembrie cand am intrat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza somajul? danauzu danauzu lucrez de 32 ani,am salariul brut 2800ron, daca as iesi in somaj cat as primi??? multumesc! (vezi toată discuția)