avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

buna ziua!
sunt noua pe acest forum si am nevoie de ajutorul vostru.
am un credit la ERS la care am o intarziere de 2 luni si jumatate.
Au sunat acasa sa ma intrebe cand voi face plata, le-am raspuns ca imediat ce voi avea acea suma. peste doua zile au sunat la mama mea pe scara la o vecina sa ii spuna " sa-i transmita mamei k am de plata o rata restanta". Acum au sunat sa ma ameninte k daca nu platesc propun executatrea silita, dar eu nu am nici un lucru pe numele meu ci doar pe al parintilor. Pot face asta ? ei au spus k pot la rudele de gradul 1. eu nu am nici un contract pt ca a fost un credit de produse luat de la Altex, cu buletinul.Deci nu stiu cum se face executarea silita. Datoria totala este de 8000 de lei. In plus vorbesc foarte urat cand suna , suna de pe telefonul personal si la ora 8 seara si merg cu amenintari de genul " lasa k tot recuperam noi banii intr-un fel sa altul"
Au dreptul la aceste abuzuri? Este legal? Chiar daca am intarziat trebuie sa fiu tratata k om.
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 19:37, 4 Iulie 2010
Nu sint jurist dar nu cred ca pot executa rudele nimanui pentru un credit al cuiva. Doar cel care a luat creditul sau l-a garantat poate fi executat.
Cred ca ei sint niste nesimtiti care se dedau la amenintari voalate, la intimidari oridinare, mizind totul pe ignoranta omului simplu, pe faptul ca omul simplu e prost, nu cunoaste legea, e sperios si o sa cedeze la presiunile lor la limita legii.
Sfatul meu e sa nu te sperii, sa incerci sa le platesti rata macar partial pentru ca asa e normal. De executat te pot executa cred prin propriere pe o parte din salariu daca nu ai nimic de luat.
nu au cum sa execute bunuri ale parintilor. vor pune poprire pe salariu cam 1/3 din el, cand vor avea o hotarare judecatoreasca in acest sens si dvs, salariu .
@adriana_1981

interventie moderator

Va rog frumos sa cititi Regulamentul de postare in forum si sa stergeti denumirea societatiloe implicate in discutie.

Daca societatea care a acordat creditul este nebancara, atunci contractul de credit este titlu executoriu.
Posibil, depinde ce scrie in contractul incheiat cu societatea, ca acestia sa declare creditul scadent si sa inceapa executarea silita impotriva dvs. sau/si sa cesioneze creditul unei societati de recuperari creante...
Pentru modul "deranjant" sustineti dvs., in care va "someaza" sa va platiti datoriile/ratele neachitate, daca il considerati abuziv, puteti sesiza ANPC-ul sau/si BNR.
Ar trebui sa cereti documentele in baza carora va solicita acea suma.Nu conteaza ca a fost un credit doar cu buletinul,trebuia sa existe un contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnformatie- credit neachitat, probleme cu firmele de recuperari creante ANELLA ANELLA buna seara,,as vrea si eu o informatie.....in 2005 luna decembrie am facut un imprumut la o banca pe atunci eram angajata ....totul bine pana in 2009 cand am ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns..urgent mirela261 mirela261 va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine k sunt disperata,acum 2 ani de zile am facut un credit de nevoi personale,girant fiind sotul meu care a girat cu ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare credit neagadanut neagadanut Buna ziua Am luat un credit de nevoi personale de 8000 euro(credit final 13000 euro)cu o rata de 100 euro/luna,din care am platit 2 ani si am ramas cu cei ... (vezi toată discuția)