avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozitarea locuintelor mostenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozitarea locuintelor mostenite

As dori sa ma lamuriti in doua probleme:
1- daca, in afara casei in care locuiesc si care este achizitionata din banii mei, am mostenit de la parintii mei, in 2004, o locuinta in aceeasi localitate, pe care o am inchiriata, si una la tara neinchiriata, ce impozite suplimentare platesc?
2- in cazul unui imobil pe langa care trece o cale de acces pt. autoturisme, care are un trotuar de cca 1m, la ce distanta de imobil este legal sa se parcheze masinile, paralel cu peretele casei ? Intreb acest lucru deoarece am geamurile spre strada si niste vecini care parcheaza chiar la geamurile mele, obturandu-le. Daca nu se poate evita acest lucru apeland la bunul simt, ma gandesc ca exista o lege care sa dea unui proprietar de astfel de imobil dreptul la intimitate, liniste si aer curat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ariadnamitescu , utilizator 20:35, 4 Iulie 2010
1. Nici un impozit suplimentar, Codul fiscal exclude de la taxarea suplimentara locuintele dobandite prin succesiune legala.
Va multumesc pentru raspunsul de la pct.1. Cum as putea obtine un raspuns si la pct.2 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta inalienabila pana la peretele unui imobil ariadnamitescu ariadnamitescu In cazul unui imobil pe langa care trece o cale de acces pt. autoturisme, care are un trotuar de cca 1m, la ce distanta de imobil este legal sa se parcheze ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei masini langa gardul vecinului diana1106 diana1106 Bunaziua. intre mine si vecinul meu se afla o alee....iesirea lui se face pe alee, eu in schimb am 2 iesiri din curte, din fata pe strada principala pe unde e ... (vezi toată discuția)