avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis de portarma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis de portarma

Buna ziua! Tatal meu si-a cumparat in 1996 un pistol cu bile,de la magazin autorizat, in 2010 am venit cei de la politie i-au confiscat arma si i-au inaintat dosar ca nu are permis de port arma,a platit o amenda de 200 lei si cheltuielile de judecata, (n-a stiut ca s-a modificat legea si trebuia sa-si scoata permis). Si-a facut si toate necesare pt permisul de port arma si s-a dus la politie sa-si ridice arma, politistii i-au zis ca arma e confiscata si nu i-o dau, s-a dus la seful lor iar acesta le-a spus ca daca politistii au predat arma trebuie sa existe un proces verbal de predare si ca el ar trebui sa se inteleaga cu politistii care i-au confiscat-o. Politistii i-au spus, cand s-a dus o doua oara ca sa merga impreuna laun magazin de arme, ca pistolul acela ar fi cam 700ron si ei doi dau 500 sa mai dea si tata 200 ron si sa ia alt pistol ca celalalt e confiscat si era si stricat si ca putea sa faca si inchisoare ca n-avea permis dar il ajuta ei si-i dau 500 ron. Tatalui meu nu i-a venit sa creada urechilor cand a auzit asa ceva, in sentinta lui nu scrie nimic de confiscarea armei, are doar procesul verbal cand i-au ridicat politistii arma si nu stie ce sa faca: sa accepte propunerea lor sau sa se duca, dar unde, sa-si ceara arma inapoi. Are dreptul de a-si cere arma inapoi?
daca tatal are procesul verbal, sa faca cerere la procuror, daca nu exista o hotarare de confiscare , trebuie s-o primeasca inapoi.
armele sunt destul de scumpe, nu stiu daca gaseste ceva sub 1200 de lei, chiar si cu bile
Multumesc pt raspuns, o sa-i spun sa faca cerere.
sa faca o plangere penala impotriva politistilor,pentru abuz in serviciu.asta daca nu dispozitie de confiscare a acelei arme.
S-a rezolvat in felul urmator: au mers in dimineata asta la un magazin de arme si si-a ales o arma i-a dat si factura si chitanta, nimeni n-a platit nimic nici tata nici politistii, dar i-au vorbit urat. Desi am fost martora la asa ceva nu-mi vine a crede ce abuzuri se fac de cei care ar trebui sa-ti apere drepturile. Multumesc pentru raspunsuri.
asadar, patronul magazinului a platit "taxa de protectie'' ?! :stunned:
macar tatal s-a ales c-o arma...

Alte discuții în legătură

Permis pistol cu bile lorentzo12 lorentzo12 Buna ziua, Va rog, ma poate ajuta cineva cu informatii privind actele necesare obtinerii permisului de port arma ? Doresc sa-mi cumpar un pistol cu bile ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pistol cu bile de cauciuc Valentines Valentines In urma cu ceva timp am achizitionat un pistol cu bile de cauciuc legal inregistrat la politie de la un magazin de arme si moniti,dupa ceva timp am constatat ... (vezi toată discuția)
Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)