avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pistol cu bile de cauciuc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pistol cu bile de cauciuc

In urma cu ceva timp am achizitionat un pistol cu bile de cauciuc legal inregistrat la politie de la un magazin de arme si moniti,dupa ceva timp am constatat ca pistolul avea probleme la camera de primire a glontului,am sunat la magazin si miau spu sa pa prezint cu permisul de port arma si factura si se va face o expertiza dupa care se va lua masuri ori o vor schimba ori mi-o repara.Dupa expertiza ei miau spus ca decat so repare mai bine mio schimba.Mi-au facut stornare pe vechea factura cu seria de la pistolul defect reincasare pe nul pistol cu noua serie si miau dat o declaratie prin care ruga IJP departament arme si moniti sami faca radiere vechi seri si sami treaca in permisul de port arma noa serie de la nul pitol,Dat fin faptul ca era o schimbare de serie trebuia sa ma prezin la politie pt inregistrare in termen de 48 ore lucratoare.Cand mam dus la politie ce sa vezi imi cere avizul de arma pe care eu nul aveam si miau facut dosar penal pentru port si detinere port si folosire de arme neletale fara drept,de si eu am permis de port arma si mau incadrat la legea 295/2004 art136prim.Cum este posibil sa fiu icadrat la o lefe si la un articol ca asta daca detinem permis si dovada schimbari.Atuci cel care il detine ilegal la ce lege il mai incadreaza daca la asta ma incadrat pe mine.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Valentines, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:39, 12 Ianuarie 2011
La care aviz va referiti cand aveti permis pentru vehea arma ?
Permisu de port arma nu se schimba la fiecare pistol cumparat el mie valabil si la prima si la adoua arma numai ca trebuie sau initial trebuia sami scrie seria armei noi in el si pe mine ma obliga legea sa anunt schimbarea facuta.Deci permisu de port arma este valabil pentru orice arma pe care eu o detin legal si trecuta in acel permis mai trebuia sa imi mai dea de la politie cica anainte sa fac schimbarea de arma inca un aviz de procurare arma,aviz pe care eu nu lam avut si de asta miau facut dosar.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Valentines, utilizator
Din nefericire,daca cunoasteati aceasta prevedere si nu ati respectat-o culpa va cam apartine.
Din punct de vedere legal,eu cred ca in situatia de fata,trebuie sa justificati de ce nu ati putut face respectivul demers,la obtinerea noii arme.
Cred ca se va dispune,daca nu se dovedeste o anume rea credinta din partea dvs,fie NUP,fie o amenda administrativa a procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis pistol cu bile lorentzo12 lorentzo12 Buna ziua, Va rog, ma poate ajuta cineva cu informatii privind actele necesare obtinerii permisului de port arma ? Doresc sa-mi cumpar un pistol cu bile ... (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)
Informatii arma sport&agrement AlexX_M AlexX_M Buna ziua! Doresc de mult sa-mi achizitionez un pistol cu bile, din magazin, atat pentru linistea sufleteasca cat si pentru satisfactia ... (vezi toată discuția)