avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dilema !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dilema !!!

Am avut un unchi care singur fiind (necasatorit ,fara copii, ) zicea ca-mi va lasa apartamentul personal, nu am reusit sa facem nici un act in acest sens murind subit la 55 ani. Eu m-am ocupat de inmormantare,iar acum nu cunosc procedura ce trebuie urmata. Cunostinta de faptul ca unchiul vroia sa-mi lase apartamentul aveau si niste prieteni de ai lui. Mentionez faptul ca eu mai am trei frati, iar unchiul avea inca 4 nepoti din partea a trei frati de-ai lui, pe unii dintre ei nici nu i-a cunoscut bine.
Ce ar trebui sa fac legal pentru a-mi putea revendica locuinta. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mircea78 , utilizator 11:36, 5 Iulie 2010
Dar fratii unchiului? mai sunt in viata? fiindca in acest caz ei au vocatie succesorala. In lipsa lor vin nepotii de la frati...nu cred ca puteti veni dvs . singur, daca nu aveti testament sau alt act. Si nici daca ati fi avut nu stiu daca ceilalti succesibili nu l-art fi atacat.
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator
Din pacate, neexistand un act care sa ateste dorinta unchiului dv. va trebui sa dezbateti mostenirea. Aceasta se va imparti in doua( o parte pentru fiecare dintre frati).
Daca tatal dv traieste, el va fi mostenitorul, daca nu, partea sa se va imparti la toti copiii.
legal, nu va puteti revendica locuinta pentru simplul fapt ca nu va apartine.

donatia , daca unchiul ar fi vrut sa va lase apartamentul, ar fi trebuit sa fi fost facuta la notar, nu poate fi vorba de un contract de donatie incheiat prin simplul acord al partilor.

si pentru a dobandi apartamentul prin testament, erau necesare anumite formalitati pe care inteleg ca nu le-a facut unchiul, deci si asta iese din calcul.

daca nu sunt alti mostenitori care sa va ia locul, va trebui sa impartiti mostenirea cu ceilalti veri.
Din pacate nimeni nu a crezut ca va muri asa repede, si nu am facut nici un act, dar avand acesti prieteni care stiau de dorinta unchiului meu, eu ocupanduma de toata cheltuiala cu inmormantarea nu am un as in plus? ....
nu, daca se va atribui mosrenirea altcuiva veti avea dreptul sa introduceti o acriune in instanta pentru a obtine restituirea cheltuielilor facute cu inmormantarea

Alte discuții în legătură

Transmitere drept de proprietate locuinta vlad196938 vlad196938 Buna ziua ! Un unchi de-al meu , 91 de ani , doreste sa-mi lase un apartament . A facut un testament la un notariat , in care specifica acest lucru. Nu are ... (vezi toată discuția)
Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Denisaa88 Denisaa88 Imi puteti spune,va rog,cum se imparte succesiunea dupa un unchi,in situatia data: Din 6 frati, 5 au decedat pana in 2011. Ultimul frate murind in decembrie ... (vezi toată discuția)