avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua

Imi puteti spune,va rog,cum se imparte succesiunea dupa un unchi,in situatia data:
Din 6 frati, 5 au decedat pana in 2011. Ultimul frate murind in decembrie 2017. Acesta din urma nu a avut copii,ramanand vaduv din 2014 si a facut succesiunea dupa sotie.
De la ceilalti 5 frati au ramas 8 nepoti ( 3 frati au avut cate doi copii,iar doi dintre frati avand cate un singur copil). Unul din nepoti a murit in noiembrie 2017(inaintea decesului ultimului frate) lasand in urma 2 minori.
Intrebarile sunt:
Minorii( copiii nepotului) intra la succesiune?
Cum se imparte mostenirea unchiului(pe numar de frati sau pe numar de nepoti)? Adica se imparte la cei 5 frati decedati sau la cei 8 nepoti?
Intra la succesiune si nepotul decedat? Mulțumesc!
Se imparte pe tulpini la cei 5 frati decedati. Nepotii vin prin reprezentare. Adica culeg fiecare cota-parte de mostenire ce ar fi avut-o parintele lui daca ar fi fost in viata la momentul decesului defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)
Mostenire mona71 mona71 Am o problema in legatura cu partea de mostenire la care avem dreptul eu si fratele meu din vanzarea apartamentului care i-a apartinut bunicii mele. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)