avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am o problema in legatura cu partea de mostenire la care avem dreptul eu si fratele meu din vanzarea apartamentului care i-a apartinut bunicii mele. Bunica mea are 2 copii, si 4 nepoti. Unchiul meu sustine ca suma se imparte in 6 parti egale. Ca nepotii au aceleasi drepturi ca parintii. Mie nu mi se pare logic. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum este legal in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:04, 19 Septembrie 2011
Daca bunica dvs are doi copii, mostenirea se imparte la copii, in parti egale daca nu exista si sot supravietuitor, nu la nepoti! Adica unchiului si mamei dvs. In caz de predeces al unuia din copii , mama dvs sau unchi, copii acestuia vin la mostenirea bunicii prin reprezentare si impart in cote egale partea de mostenire care I se cuvenea parintelui din mostenirea bunicului, adica impartirea pe tulpini. Sau bunica a decedat inaintea mamei si unchiului dvs, apoi la randul lor unul sau amandoi au decedat si ei , nedezbatandu se succesiunea dupa bunica, I acest caz se retransmite dreptul lor de mostenire la succesiunea bunicii copiilor lor, respectiv nepoti or bunicii, Impartirea facandu se tot pe tulpini, adica nepotii vor culege si imparte in parti egale ce revenea fiecarui parinte al sau decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire viorel dodan viorel dodan Buna ziua! Am o intrebare despre o mostenire. Bunica din partea mamei a decedat. A avut 3 copii, dintre care doar unul mai este in viata. Inteleg ca fiica in ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire  P.alina P.alina Bunica mea a decedat si avea proprietate o casa si niste terenuri.Dansa are 3 copii ,dar numai unul este in viata ,ceilalti 2 respectiv tatal si unchiul meu au ... (vezi toată discuția)