avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmitere drept de proprietate locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmitere drept de proprietate locuinta

Buna ziua ! Un unchi de-al meu , 91 de ani , doreste sa-mi lase un apartament . A facut un testament la un notariat , in care specifica acest lucru. Nu are copii si este divortat de 38 de ani. Totusi are inca o sora si doua nepoate. Cum credeti ca ar trebui sa procedez ca sa nu fie nu stiu ce surprize ?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
vlad196938, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:12, 25 Septembrie 2018
In nici un fel.
Fratii/surorile si nepotii nu sunt mostenitori rezervatari. Deci nu au nici o legatura cu testamentul. Nu il vor "ataca".
Multumesc pentru raspuns. Totusi unchiul meu intreaba daca nu se mai poate atasa vreun act suplimentar la testament , pentru a intari , ca sa zic asa , prevederile acestuia si ultima dorinta a lui. Va multumesc din nou.
Nu. Mai "tare" decat un testament autentic, incheiat la notar, nu exista.
Precizez ca testamentul in sine nu este act de proprietate. Prin urmare, la decesul unchiului va trebui sa dezbateti succesiunea.
La dezbaterea succesiunii , sora sau ceilalti nepoti ar putea avea ceva de zis , pe care instanta sa ia in seama si sa decida in favoarea lor ? Multumesc frumos anticipat.
Tocmai v-am scris mai sus ca nu, nefiind mostenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a decedat anul trecut si prin testament a lasat totul ... Amalia59 Amalia59 Unchiul meu a decedat anul trecut si prin testament a lasat totul sotiei in viata. Nu au avut copii doar nepoti de la frate sau sora. Unchiul meu are 3 nepoti ... (vezi toată discuția)