avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... limita proprietate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

limita proprietate

Buna ziua. As dori si eu o lamurire. Locuiesc intr-un bloc construit in 2009, care are si o suprafata de teren, unde s-au facut locuri de parcare. Problema a aparut anul acesta cand am aflat ca nu tot terenul folosit si amenajat de constructor pentru parcare apartine blocului, ci este al primariei. Cand ne-am uitat la acte, am constatat ca limita de proprietate legala se afla la aproximativ 1m de coltul blocului, cu specificatia ca practic balcoanele care se afla pe coltul respectiv sunt in afara terenului( balconul avand 1.20m). Imi puteti spune daca constructorul a respectat limita minina de proprietate sau daca este specificat undeva care este aceasta si distanta la care se poate construi fata de gard, deoarece nu mi se pare normal ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: daniel.nita , utilizator 08:30, 5 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc pentru raspuns, dar 10 m nu sunt cam mult?
ai dreptate e vorba de aprox. 1 m care e limita de proprietate legala, restul e domeniul public. balcoanele sunt extinse in domeniul aerian si nu pe sol asa ca s-a respectat si legea. problema va fi ptr cel de la parter daca vrea sa-si faca balcon ca il va aseza pe terenul primariei si oricum ii trebuie autorizatie, aprobari...........
jurist Clement a scris:

La distanta se va calcula conform legilor de cadastru si este la Consiliul local,la servicul acesta !...minim 10 metri de coltul blocului !...:closedtopic::love1::rtfm:

Iar ne delectati, d-le Clement cu perle de la examene!?
Suprafata ce intra in proprietatea comuna a apartamentelor este de 0,8 metri de la zid, de jur imprejurul blocului.
Va multumesc tuturora pentru raspuns. Insa am uitat sa specific ca terenul respectiv, din jurul blocului e proprietate privata, fiind impartit la toti proprietarii de apartamente, iar cel de dincolo de gardul considerat de mine foarte aproape de coltul blocului este al primariei, neavand nici o legatura cu imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului ... Claudiu Smarandache Claudiu Smarandache Buna ziua! Doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in sectorul 4,București. Am obținut certificatul de urbanism. Întrebarea mea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)