Buna seara!
In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara si are drept de vizitare a copilului.Eu si copilul suntem in Spania de cateva luni,l-am inscris la scoala,s-a acomodat si ii place aici.Tatal lui a platit pana acum doar o luna pensia alimentara,stabilita in functie de salariul minim pe economie,deci are o restanta de 6 luni,iar acum e in Anglia,deci are un salariu mult mai mare.
Intrerbarile mele sunt:
-sunt obligata sa las copilul la el,daca el nu a achitat pensia alimentara,iar in sentinta este specificat ca orarul de vizita se va desfasura la domiciliul lui,in Romania???
-ce risc daca nu ii dau copilul?
Va multumesc anticipat
Pt neplata pensiei puteti sa ii faceti plangere penala pt infractiunea de abandon de familie.
Pt refuzul dreptului la vizita poate sa va faca plangere penala pt infractiunea de nerespectare a masurilor de incredintarea a minorului.
Deci e cam 1-1.
Daca are program de vizitare stabilit prin hotarare definitiva si irevocabila,trebuie sa va conformati acelei hotarari,in termenii prevazuti de aceasta daca se poate,chiar daca va aflati in exteriorul tarii
Nu are legatura neplata pensiei de intretinere ,pentru care puteti formula plangere penala impotriva acestuia conform art.305 c.pen(abandonul familial) cu programul de vizita stabilit de instanta care trebuie respectat
Scrie in sentinta ca trebuie sa ii dati copilul sau ca are doar program de vizitare ?
In sentinta este stabilit un program de vizitare,la domiciliul paratului,doar ca acesta nu mai sta acolo,este in Anglia,iar eu nu stiu nici macar orasul unde este.Teama mea este ca daca ii dau copilul,nu o sa il mai vad.Inainte de divort l-a luat de la parintii mei si l-a dus la ai lui ca apoi sa ma santajeze sa le trimit bani ca sa isi renoveze casa.Ma tem ca si acuma comploteaza cv,pt ca nu vrea sa imi dea adresa unde sta.I-am propus sa vina aici pt perioada cat zicea ca are concediu,dar nu vrea.Cum sa procedez???