avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez?

as avea si eu o intrebare!in urma cu 9 luni a decedat bunica mea,in urma careia au ramas un apartament si cateva terenuri...de asemena,si mama a decedat acum 1 an jumatate,si asa am ramas 4 frati mostenitori legali.eu am din apartament 50% iar restul fratii mei.de la varsta de un an am fost crescut de bunici,deci din toti fratii,eu sunt singurul care am domiciliul la acest apartament.am incercat sa ii despagubesc si le-am oferit bani sau valoarea lor din apartament in terenuri si nu au aceeptat,deoarece vor mai mult decat e legal.cum as putea sa fac sa imi ramana apartamentul?oare instanta ce poate sa decida?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:27, 2 Septembrie 2007
Instanta poate sa-ti acorde tie, in natura apartamentul, daca ai o cota mai mare decat a celorlalti.
Insa nu ar fi echitabil ca tu sa iei totul in natura iar ceilalti doar bani, asa incat, mai mult ca sigur, terenurile vor fi impartite in natura intre voi.
Cred ca primul pas ar fi dezbaterea succesiunii. In urma acestei proceduri vei vedea care va fi urmatorul pas necesar.
Este vorba despre o succesiune succesiva, mai intai se dezbate succesiunea bunica si apoi dupa mama ta. Notarul va stabili cotele-parti pentru fiecare mostenitor in parte.
Se pare totusi ca mama a murit inaintea bunicii (1 an si jumatate / 9 luni ) ... sau cel putin asa pricep eu.
Ca atare se pune o problema de mostenire a bunicii de catre cei 4 nepoti prin reprezentarea parintelui lor anterior decedat (mama).
Cotele ar fi de 1/4 pentru fiecare. (asta numai daca mama este unica fiica a bunicii si daca bunica nu a avut si un sot supravietuitor).

De unde zici tu ca ai 50% din apartament? E ceva ce ar trebui sa stim, dar care nu este precizat in text??
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici anabella27 anabella27 Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 33 de ani. Mostenitori au ramas tatal Meu Si fratele sau Si bunica . Acum 7 ani tatal Meu a decedat iar la 6 luni ... (vezi toată discuția)