avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatia de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatia de plata

Va rog sa imi spuneti, in cazul in care la institutia noastra exista o factura neachitata, prin procedura somatiei de plata voi depune cererea lde recuperarea a creantei la tribunal sau ar trebui sa ma adresez judecatoriei? Ar trebui initial sa obtin un titlu executoriu? Anexat cererii se depun taxa de tibru judiciar de 39 lei si timbru judiciar in suma de, cati lei?
Mai este necesar si altceva?
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 11:00, 5 Iulie 2010
1. daca valoarea este peste 100.000 lei (ron) depuneti cererea la tribunal (art.2 CPC), daca e sub aceasta valoare la judecatori.
2. timbru judiciar de 3, oo lei (ron).

Sfat : daca factura nu este semnata si stampilata de primire, si nu aveti o recunoastere in scris a debitului, e mai bine sa mergeti pe calea dreptului comun, intrucat mie mi a fost respinsa o somatie pe acest considerent " nu a dovedit ca factura a fost acceptata de debitor"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata asaveid asaveid Va rog sa imi spuneti, in cazul in care la institutia noastra exista o factura neachitata, prin procedura somatiei de plata voi depune cererea lde recuperarea ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata rambela rambela Am o societate comerciala si vreau sa-mi recuperez debitele prin procedura somatiei de plata de la mai multe persoane.Pot sa fac o singura cerere de chemare in ... (vezi toată discuția)