avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Speta - ajutor !
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Speta - ajutor !

Va rog sa ma jutati ( daca puteti ) cu urmatoarea problema .
Un sofer angajat al unei societati din Ungaria a transportat marfa pentru o societate din Romania.
In timp ce se efectua descarcarea marfii in curtea beneficiarului roman, acest sofer a fost muscat de un caine (nu in curte ci undeva in afara curtii dar destul de aproape pentru ca depozitul beneficiarului e intr-o zona industriala ) . Acest sofer a chemat in judecata angajatorul sau din Ungaria cerand cheltuieli de spitalizare ,etc + daune de 10.000 eur. Firma angajatoare din Ungaria nu este dispusa sa plateasca pe motiv ca nu a fost din vina ei si actioneaza in instanta firma romaneasca . In calitate de societate romaneasca in aceasta speta ce e de facut avand in vedere si faptul ca procesul este deschis in Ungaria.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:16, 6 Iulie 2007
Firma maghiara a deschis un al doilea proces firmei romanesti in Ungaria?

Locul in care se descarca era inconjurat de gard, existau minime precautii pentru astfel de cazuri? Martorii ce sustin?
Judecatoria din Ungaria (cred) a trimis la Judecatoria din Ro intampinare si cerere de chemare in judecata pt. angajatorul soferuli ungur ( traduse din maghiara ) . Noi ar trebui probabil ? sa ne expunem punctul de vedere referitor la asta - eu cred ca l-a sfatuit cineva pe sofer sa ceara despagubiri din Ro daca nu primeste din Ungaria .
A venit salvarea si l-a luat si probabil exista declaratia soferului in care mentiona ca a fost muscat de caine-exista un martor care se afla in firma la descarcarea marfii , alte declaratii nu exista
Exista gard cu poarta insa poarta sta larg deschisa ziua pt. ca este un dute-vino de tir-uri si deci e ca si cum nu ar fi.
Firma ungureasca nu a deschis alt proces probabil soferul se adreseaza si terilor implicati, .. ?!
Multumesc
Ce sa faceti? Luati-va un avocat...

Eu v-as ajuta aici cu draga inima, dar nu se intelege nimic din expunerea dv.: daca firma maghiara sau soferul maghiar a actionat impotriva firmei romanesti... adica normal ca autoritatile judiciare maghiare au intocmit procedura de instiintare, dar cine este cel/cea care a actionat in judecata firma romana?
Va mai intrebam ce au sustinut martorii si nu daca au existat... ca nu mai e altceva etc. nu ma interesa, ce sustinea martorul???

In aceste conditii, angajati un aparator.
Da, asa este sunt putin incoerenta sau nu am un lmbaj de specialitate, multumesc oricum pentru sfat!
Reclamantul este soferul ungur, paratul este angajatorul sau- firma ungureasca, iar acest parat trimite cerere si intampinare pentru societatea din Ro in care mentioneaza ca , in cazul in care va pierde in Ungaria va chema in judecata firma romaneasca pentru plata despagubirilor trecute in hotararea judecatoreasca.
Martorul sustine ca soferul a fost muscat langa poarta de la intrare in afara curtii

Alte discuții în legătură

Trafic de persoane in ungaria lise lise Buna seara,Fratele meu este arestat in ungaria pentru trafic de persoane.Ce ar trebui sa fac?El este arestat de 14 zile.Ar trebui sa ii dea drumul si sa ii ... (vezi toată discuția)
Marfa confiscata granita ungaria Adrian_Hogea Adrian_Hogea Acum cateva zile am fost in italia si am cumparat 4 motoare de barca, initial am vrut sa cumpar 2 dar am gasit 4 bune asa ca le-am cumparat pe toate, problema ... (vezi toată discuția)
Procedură judecare cu străini pentru o cauză închipuită zen0 zen0 Sunt victima unei situații pe care eu o cataloghez drept înșelăciune. Despre ce este vorba: - locuiesc la graniță cu Ungaria. În anul 2014 un ... (vezi toată discuția)