As dori sa divortez si va rog sa-mi raspundeti daca pot cere partajul judiciar inainte de a depune cererea de divort? In mod sigur nu ne vom intelege pentru a face un partaj pe cale amiabila.
Dupa depunerea cererii de divort, puteti deschide procesul de partaj. In motivarea crerii de partaj trebuie sa motivati ca sunteti in curs de divort si sa indicati numarul dosarului. In pronuntarea divortului se poate dispune doar cu privire la beneficiul locuinte , doar pana la pronuntarea partajului.
Nu , inainte de pronuntarea divortului nu puteti cere partajul. Exista anumite situatii reglementate de lege cand poate fi efectuat partajul si in timpul casatoriei, atunci de exrmplu cand creditorii personali ai unuia dintre soti cer partajarea bunurilor comune, in vederea urmaririi bunurilor sotului debitor.
In situatia expusa de dvs. nu se poate cere partajul voluntar...daca nu va intelegeti amiabil, va judecati si pe acest capat de cerere si in functie de probele administrate, instanta va pronunta sentinta.
Cerere de divort
alecsa21
poate sa imi arate cineva o cere de divort pe cale amiabila?
trebuie sa fie redactata in biroul unui avocat, jurist, notar public?
sunt in prag de ... (vezi toată discuția)
Partaj
katykati
Buna ziua Daca fostul meu sot isi inregiatreaza o masina adusa din afara dar imediat dupa pronuntarea divortului ea mai face obiectul partajului? VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)