avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj judiciar

Buna ziua!

As dori sa divortez si va rog sa-mi raspundeti daca pot cere partajul judiciar inainte de a depune cererea de divort? In mod sigur nu ne vom intelege pentru a face un partaj pe cale amiabila.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 11:28, 5 Iulie 2010
Dupa depunerea cererii de divort, puteti deschide procesul de partaj. In motivarea crerii de partaj trebuie sa motivati ca sunteti in curs de divort si sa indicati numarul dosarului. In pronuntarea divortului se poate dispune doar cu privire la beneficiul locuinte , doar pana la pronuntarea partajului.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Nu , inainte de pronuntarea divortului nu puteti cere partajul. Exista anumite situatii reglementate de lege cand poate fi efectuat partajul si in timpul casatoriei, atunci de exrmplu cand creditorii personali ai unuia dintre soti cer partajarea bunurilor comune, in vederea urmaririi bunurilor sotului debitor.
In situatia expusa de dvs. nu se poate cere partajul voluntar...daca nu va intelegeti amiabil, va judecati si pe acest capat de cerere si in functie de probele administrate, instanta va pronunta sentinta.

avocat Radu Stan
Cine ar putea fi creditorii personali?
Acele persoane fata de care sotul Dvs si-a asumat obligatii.

Alte discuții în legătură

Pot sa dau partea mea din proprietate unui copil danut.cheptanaru danut.cheptanaru pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati (vezi toată discuția)
Cerere de divort alecsa21 alecsa21 poate sa imi arate cineva o cere de divort pe cale amiabila? trebuie sa fie redactata in biroul unui avocat, jurist, notar public? sunt in prag de ... (vezi toată discuția)
Partaj katykati katykati Buna ziua Daca fostul meu sot isi inregiatreaza o masina adusa din afara dar imediat dupa pronuntarea divortului ea mai face obiectul partajului? VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)