avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de divort

poate sa imi arate cineva o cere de divort pe cale amiabila?
trebuie sa fie redactata in biroul unui avocat, jurist, notar public?
sunt in prag de divort!!!!!!
sunt casatorita de 1 an si jumatate perioda in care nu am stiut cat castiga sotul meu , ce sume se afla in conturi , eu nu am lucrat , am avut grija doar de casa,
copii nu avem.
ce ma sfatuiti in cazul partajului?
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
alecsa21, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:48, 17 Ianuarie 2010
buna ziua!
desfacerea casatoriei este una!
partajul este alceva.
aveti bunuri de partajat?
ati dobandit ceva in timpul casatoriei?
Cel mai bine ar fi ca crerea dvs sa fie redactata de un avocat.Se poate face cerere pentru desfacerea casatoriei prin acordul partilor dar trebuie sa fie semnata de amandoi, intru-cat a trecut un an de la incheierea casatoriei si nu au rezultat din casatorie copii minori.Cat priveste partajul, introduceti cerea intru-cat si dvs ati contribuit cu munca dvs in gospodarie la bunastarea familiei, iar bunurile dobandite in timpul casatoriei au caracter de bunuri comune.Sfatuiti-va totusi cu un avocat caruia prezentati-i detaliat situatia.
S-a statornicit o regula general valabila in materia partajului cu privire la demonstrarea contributiei fiecarui sot la acea bunastare a familiei! Desi este corect abordata problema, de regula instantele de judecata ignora acest aspect si cum in speta in discutie nu exista un copil, atunci cu siguranta sotia nu va avea sorti de izbanda in a castiga ce i se cuvine de drept! Doar pe cale amiabila sa obtina de la sot ceea ce doreste.
@tudorioan, aici ne-a scris o sotie care este in prag de divort , iar nu un sot, asa cum spuneti dvs. Si ce anume va determina sa fiti atat de sigur de ceea ce va dispune instanta?
S-ar putea sa existe sanse sa obtineti si jumatate dintre bunurile dobandite in cursul casatoriei , insa, ar fi nevoie intr-adevar, de sfaturile unui avocat care sa va redacteze cererea . Munca femeii in gospodarie se ia in considerare ca si aport .
Am fost si am depus actele pentru un divort amiabil.
Problema este, poate doar pentru mine, am primit o citatie de la tribunal unde se specifica ca sunt parata si viitorul meu ex sot este reclamant
Poate sa ma lamureasca cineva si pe mine
multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)
Divort diana2007 diana2007 Am problema si va cer ajutorul: Dup o casatorie de 20 ani, doamna x doreste sa intenteze divort. Nu au bunuri dobandite in urma casatoriei(au avut un ... (vezi toată discuția)