avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa cf.oug 54/iunie 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa cf.oug 54/iunie 2010

Un SRL cu activitate 0111 cultivarea cerealelor... conform ord.54- art.160 CF-lit.c) va trece la procedura simplificata a tva, adica taxarea inversa? Cum se fa intocmi factura de vanzare a cerealelor? Cu pretul fara tva? In jurnalul de vanzari cum se evidentiaza? In contabilitate cum se va inregistra si se pot intocmi si facturi cu tva?(de ex. la prestari serv. de transport cereale).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 09:01, 6 Iulie 2010
deocamdata nu se aplica masura de simplificare a taxei
Asteptam publicarea pe site mfinante a aprobarii derogarii de taxa de catre Consiliul European si abia la 10 zile de la publicare se va aplica (?) taxarea inversa.
pe factura nu veti inscrie tva aferenta si veti face mentiunea "taxare inversa", inclusiv pentru avansuri, iar taxa va fi calculata de catre beneficiarul care va inregistra taxare inversa (4426 = 4427)

in jurnalul de vanzari se evidentiaza la rd. "bunuri si servicii cu taxare inversa"
in decontul de tva la rd. 13 se preia baza de impozitare pentru operatiunile de mai sus.

in ceea ce priveste transportul, acesta poate fi inclus in baza de impozitare, fiind o cheltuiala accesorie sau poate fi facturat separat, cu tva 24%, in functie de contractul cu beneficiarul.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfuri din state terte (non ue) vivisimi vivisimi O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul tva ? Kolea41 Kolea41 buna ziua, am o intrebare legata de modul in care se completeaza decontul TVA -practic ,la ce rand se trece operatiunea de vanzare cereale catre alti ... (vezi toată discuția)