avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul tva ?

buna ziua, am o intrebare legata de modul in care se completeaza decontul TVA -practic ,la ce rand se trece operatiunea de vanzare cereale catre alti platitori de TVA , si la ce rand se trece achizitia de cereale de la alti platitori de tva avand in vedere taxarea inversa..? multumesc..
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 06:41, 23 Noiembrie 2012
vanzare : rd. 13
achizitie: rd. 12 si rd. 21
d-l xerxes, va multumesc pt raspuns ,dar cred ca la achizitii cereale in decont tva se trece la rd. 12 si 19- asa mi-au mai confirmat si altii care au specific de achizitii cereale-.La rd.21 se trec numai intrarile normale cu tva... astept si alte pareri..
multumesc,,,
cu tot respectul, dar la rd. 19 se trec achizitiile intracomunitare, adica aceleasi informatii inscrise la rd. 7.

nu inteleg sintagma "mi-au mai confirmat si altii care au specific de achizitii cereale"
parerea mea este ca acestia nu aveau cum sa va confirme acest lucru intrucat taxarea inversa la cereale este nou introdusa in codul fiscal si decontul lunii iunie este primul decont depus in acest sens, dar ma rog, dvs. completati decontul cum considerati de cuviinta.

Va transmit anexat un link care pe mine m-a "luminat".

[ link extern ]

Am avut si eu aceeasi problema ca si dvs.
Personal nu sunt de acord cu incadrarie dlui xerxes - la vanzari este randul 12 prevazut explicit ptr tva-ul colectat; problema ar fi pozitia de tva deductibil.
Cred ca in articolul de mai jos este explicat ff corect si pe intelesul tuturor.
O zi buna!
buna ziua

Parerea mea este ca vanzarile de cereale se trec o singura data la randul 13 fara a se mai face nici o operatie in contabilitate referitoare la tva-ul colectat.
Iar operatiile de achizitie cereale se trec o data la randul 12 si a doua oara la randul 21 facandu-se totodata operatiile contabile de deducere si colectare simultana a tva-ului (4426=4427)

intocmai cum se proceda pana in prezent si cu livrarea deseurilor ori materialelor lemnoase
la baza afirmatiilor se afla Art.160 (2) lit. c) si Art.160 (3)
unde se specifica faptul ca facturile emise pentru livrari nu vor specifica tva-ul colectat pe cand beneficiarii vor evidentia tva-ul atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila

O zi frumoasa

Alte discuții în legătură

Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfuri din state terte (non ue) vivisimi vivisimi O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)