avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul tva ?

buna ziua, am o intrebare legata de modul in care se completeaza decontul TVA -practic ,la ce rand se trece operatiunea de vanzare cereale catre alti platitori de TVA , si la ce rand se trece achizitia de cereale de la alti platitori de tva avand in vedere taxarea inversa..? multumesc..
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 06:41, 23 Noiembrie 2012
asa am facut si eu si cred ca e bine. in plus acum intervine si achizitia de samanta de grau,rapita pentru semanat si care e cu taxare inversa si se trece la randul 12 separat , si apoi la rd.21 cumulat cu celelalte intrari. si se face contarea 4426- 4427. Furnizorul trece numai la rd.13 fara a mai face contarea. Mai e si cazul cu facturi de arenda teren agricol, care este scutit si se trece la rd.24 ,iar furnizorul -proprietarul terenului care face factura- trece la rd.13. de acord ? multumesc
arendasul inscrie chiria terenului la rd. 24, iar arendatorul (proprietarul terenului) la rd. 14, fiind o operatiune scutita, fara drept de deducere (art. 141, alin 2, lit. e) din codul fiscal)
Am achizitionat cereale.Trec in decont la 12/17 si 22/25 ?! Nu sunt sigura ca trebuie sa trec la rd.22....

Inca nu am primit documentele....mi se pare ca vanzatorul este neplatitor TVA. In cazul acesta trec numai la rd.22 ?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Herra_, utilizator
Normal este sa primesti mai intai documentele. Dece pana la aceasta data nu s-au facut actele ?.... Daca furnizorul nu este platitor de tva atunci se trece valoarea facturii la rd.26.,nu la 22. In D 394 NU SE TRECE.
Daca este platitor tva, achizitia se trece la rd.12 si programul il trece automat si la 25. Se face si nota contabila 4426 la 4427 cu tva aferent,, si apoi se inchide 4427 cu 4426 ,,, s.a.m.d.... in D394 se selecteaza litera C si se trece baza de impozitare si tva aferent pe felul de cereale din anexa din program... Cu atentie si se rezolva... succes
Da, la 26...(m-a luat valul).Le-am trecut in iulie...cand am dat avansul. E in regula.Acum nu le mai trec niciunde.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfuri din state terte (non ue) vivisimi vivisimi O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)