avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

buna ziua, as dori sa aflu daca pot depune dosarul de pensionare fiind nascuta in 1954 luna decembrie, am stagiul de cotizare de 25 de ani, si am lucrat in gr I de munca 6 ani iar in grupa a II 8 ani si 9 luni.am incetat activitatea in munca in anul 2002 in luna noiembrie cu ordonanta prin reducerea posturilor,fiind salariat civil in cadrul M.Ap.N. As dori sa mai stiu ce reprezinta stagiul minim de cotizare din tabelele anexelor al Legii pensionarii in sensul aplicarii acestuia, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mare gosco , utilizator 21:18, 6 Iulie 2010
Daca activitatea in grupa I si II este in procent de 100%, atunci:
- Aveati dreptul la pensie limita de varsta dechis din luna februarie 2010
- Puteti depune dosarul, oricand, dar nu mai tarziu de 01.04.2011 cand reducerea varstei urmare grupei I nu mai opereaza.
!!!! sa nu se schimbe cumva legea pensiei de la 01.01.2011-

Vechimea necesara
in munca este 27 ani si 8 luni

Vechime realizata de dvs:
* Grupa III = 10 ani si 3 luni
* Grupa II = 8 ani si 9 luni
* Grupa I = 6 ani si 0 luni
* Spor Grupa I = 3 ani
* Spor Grupa II = 2 ani
-------------------------------------
TOTAL = 30 ani
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
Bruta, utilizator
Stagiul minim de cotizare, reprezintă acel stagiu absolut necesar, în vederea deschiderii drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, condiţie cumulativă alături de cea privitoare la vârstă.

În speţa dumneavoastră, o femeie născută în decembrie 1954, poate solicita acordarea pensiei pentru limită de vârstă, începând cu noiembrie 2014, la împlinirea vârstei de 59 ani şi 11luni, cu condiţia să fi realizat un stagiu de minim14 ani şi 10 luni.
Buna seara, va multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati dat, si care mi-a adus o mare bucurie pentru ca pana acum nimeni nu a stiut raspunsul la aceasta intrebare, cu toate ca eu citind art 167 din legea pensionarii modificate pe 2010 am observat ca as avea dreptrul de pensionare insa nu eram sigura pentru ca persoanele consultate mi-au dat un raspuns negativ, sper ca la depunerea dosarului la Casa de pensii sa nu intampin greutati, pentru ca am constatat cu neplacuta surprindere ca fiecare persoana consultata interpreteaza altfel acest articol si anexele aferente pentru cazul meu. Va urez tot ce este mai bine si multa sanatate(ca e mai buna ca toate:D)Cu multa stima=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, am si eu o intrebare in cazul unei pers care a iesit la pensie in 1999 (pensie de invaliditate grad 2) ; are vechime in munca de 25 anisi este ... (vezi toată discuția)
Pensionare mare gosco mare gosco Sunt nascuta la 12.12 1954 si am cotizare efectiva de 25 de ani din care contributie efectiva in grupa I de munca de la 01.09.1980 - 15.09.1986; in grupa II ... (vezi toată discuția)