buna ziua
in primul rand imi cer scuze ca sunt insistent (avand in vedere ca am mai postyat acest subiect pe forum) insa nu sunt pe deplin lamurita
prl e in felul urmator:
- am cumparat o casa la tara in urma cu 6 ani
-acum 2 ani mi-am renovat exteriorul(adica fatada casei si in curte la mine)
-acum doresc sa renovez si spatele casei care se afla in curtea vecinului, fireste
dupa cate stiu eu, am in spatele casei 60 cm, insa vecinul nu imi da voie sa intru prin curte sa imi repar spatele casei deoarece zice ca nu ii convine culoarea casei mele
am chemat si pol si acestia m-au sfatuit sa ii dau in judecata
prl este ca nu stiu ce sa cer in judecataȘ
-sa ii oblige sa imi dea voie in curtea lor - pe partea care e a mea - pentru a-mi renova spatele casei?
daca da atunci care ar fi temeiul legal pe care ar trebuii sa il invoc in justitie?
Ati renovat in sensul ca ati efectuat reparatii intrucat exista pericolul de a se desprinde bucati de tencuiala sau caramida sau ati izolat, tencuit, varuit?
Daca va aflati in prima situatie eu cred ca puteti sa-l actionati pe vecin in instanta, dar daca sunteti in a doua situatie, nu stiu daca instanta va putea dispune ca vecinul sa fie tulburat in exercitarea dreptului sau de proprietate (adica dvs. si/ sau oamenii pe care ii angajati sa puteti circula pe terenul vecinului, sa amplasati schela etc. - nu e mare lucru, dar trebuie intelegere).
Lamurire
naroty
in cazul unui imobil dintr-o comuna oarecare,are dretul vecinul din spatele casei sa nu ii acorde dreptul proprietarului imobilului respectiv sa isi ... (vezi toată discuția)