avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspuns la cotetul construit langa casa noastra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspuns la cotetul construit langa casa noastra


1) aceste personae nu au avut niciodata perete langa casa noastra si nici inainte pentru ca nu ar fi cerut expertului sa faca acest perete...el a acceptat ca dupa 80 de ani ca ei sa faca acest perete fara autorizatie..fara semnatura noastra la 5 cm de peretele nostru...a fost un cotet de lemn intradevar si fara perete pe partea noastra si pe partea din spate prins de gardul vecinilor tot fara perete acoperit cu carton pe care ei l-au daramat cand noi am facut casa cea noua in urma cu 17 ani ,dupa care ei fara autorizatii l-au refacut din caramida,consider ca orice schimbare in zona istorica a orasului trebuie anuntata ,iar acest nou cotet nu mai are material vechi lemn si caramida cu nisip ci caramida cu ciment...grinzi de beton....tabla.Dupa ce noi am construit casa cea noua ei au refacut acest cotet fara aprobare si s-au prins de peretele casei noastre cu fiare...nu e correct...de ce nu li se cer si lor autorizatii si li accepta chiar sa faca acest perete...mi se pare....de ce expertul nu le-a cerut autorizatii?
2)cum se poate ca si renovarea peretelui casei noastre din curtea lor sa o facem pe bucati adica sa reparam doar gaurile...adica dupa 17 ani...cand vrem sa facem curat sa astupam gauri...si anul care vine cand se mai face o gaura in peretele vecinului sa dam iar in judecata sa mai reparam o gaura...de parca am deranja in fiecare an...eu vorbesc de 17 ani...si ni se raspunde ...ceva de genul...hai sa ne spalam doar pe mani si picioare ca restul nu se vede...deci cum se repara casele la noi in tara? ...dupa 20 de ani... dupa 40...sa mai astept 60 de ani sa varuiesc (tencuiesc)?...sa astept sa cada casa....sa ni se dea voie sa reparam un perete...se pare ca expertul vrea tot pe bucati...mi se pare sincer o mizerie ca cineva sa nu vrea in curtea lui sa nu aibe un perete curat...iar unor oameni de buna credinta sa nu li se accepte sa repare o casa.
3)Cum se poate ca aceasta persoana (vecinii)sa accepte sa ne construim o casa pe hotar cu semnatura...apoi sa-si bata joc...cum le permite legea acest lucru...eu consider ca daca lasi pe cineva sa faca un lucru trebuie si sa-l respecti dupa 17 ani..nu ti-a batut vecinul la poarta toata ziua ci dupa 17 ani!!!!!!...si nu il pui sa isi repare ce e al lui pe ici si colo..la bataie de joc...nu pot sa cred ca legea permite asa ceva...deci dupa un an ma duc sa mai repar o gaura (la fiecare gaura sa ne mai dam in judecata ....reparam..si iar....cum un expert dupa 17 ani sa spuna ca ..e imposibil ca o tencuiala decorativa sa se degradeze decat partial?..nu stiam ca materialele sunt vesnice.....si nu se degradeaza.........sa mai asteptam si sa nu deranjam vecinii?)si daca nu ..iar sa dau in judecata sau ...sa o iau de guler....cand ajungi la disperare... nu vrem decat sa reparam dupa 17 ani o casa!!!!!!!!!!! se numesc acestia vecini de buna credinta?

Alte discuții în legătură

Vecinul nostru are un proiect vechi de 60 de ani la un cotet dar fara perete ContSters358342 ContSters358342 Vecinul nostru are un proiect vechi de 60 de ani la un cotet pe care l-a daramat si apoi la reconstruit cu prindere de casa noastră ( acest cotet e fara ... (vezi toată discuția)
Intampin dificultati din partea vecinilor la repararea spatelui casei ContSters358342 ContSters358342 buna seara, Avem o casa construita pe hotar de acum 17 ani(cu semnatura vecinilor).....iar geamurile de aerisire si de lumina la baie au fost ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)