avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nostru are un proiect vechi de 60 de ani la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nostru are un proiect vechi de 60 de ani la un cotet dar fara perete

Vecinul nostru are un proiect vechi de 60 de ani la un cotet pe care l-a daramat si apoi la reconstruit cu prindere de casa noastră ( acest cotet e fara perete ...a considerat ca poate singur sa ne bata fiare in perete sa se prinda de noi) iar casa noastra are doar 17 ani,nu ne-a cerut acceptul de prindere de casa noastra,este valabil proiectul lui pentru cotet de 60 de ani sa se prindă de casa mea fara acordul meu?fara autorizatie si fara accept?expertul judiciar ii da dreptate...care e adevarul? poate sa-si faca perete la 5 cm de peretele meu....fara sa accept eu sa faca acest perete?e corect sa te apuci sa faci din peretele vecinului un perete pentru magazia ta...si sa depozitezi acolo tot ce-ti trece prin cap ...de la inflamabile la gaini?
sa mentionez..in zona istorica daca darami...si un cotet fara pereti...poti face altul cand vrei chiar si cu pereti?
Cotețul respectiv înainte de dărâmare a fost prins de casa d-voastră ( timp de 17 ani) sau actualmente a fost prins de casa d-voastră?
În cazul în care acesta era prins și mai înainte, vecinul avea dreptul să-l facă pe vechiul amplasament.
În cazul în care nu era prins, deci nu aveați perete comun , vecinul nu avea dreptul să-l prindă de casa d-voastră. fiindu-vă încălcat dreptul de proprietate. în acest caz. În tot cazul avea nevoie de Autorizație de construire. nefiind suficient un proiect. În acel proiect, cotețul apare lipit de casa care a existat și a fost construit ca atare (chiar înainte de 17 ani)?
La primărie puteți solicita, în scris, documentația pentru acest coteț și acționa ca atare.
Un singur lucru să aveți în vedere- există servitutea de distanță construcții prin care este prevăzut că această distanță nu trebuie respectată dacă a intervenit prescripția sau prin înțelegerea părților prin acord autentic
Reveniti cu detalii, aveti proces pe rol? Ce expert? Ce acte aveti pe acel zid, aveti dovezi ca e peretele dv.? Ati facut sesizare la ISC? Primarie? Ce au raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la cotetul construit langa casa noastra ContSters358342 ContSters358342 1) aceste personae nu au avut niciodata perete langa casa noastra si nici inainte pentru ca nu ar fi cerut expertului sa faca acest perete...el a acceptat ... (vezi toată discuția)
Intampin dificultati din partea vecinilor la repararea spatelui casei ContSters358342 ContSters358342 buna seara, Avem o casa construita pe hotar de acum 17 ani(cu semnatura vecinilor).....iar geamurile de aerisire si de lumina la baie au fost ... (vezi toată discuția)
Granituirea ancaanca ancaanca As dori sa stiu, va rog, care este distanta legala (in cifre) ce trebuie lasata intre gardul casei mele si constructia vecinului. Articolul din Codul Civil ... (vezi toată discuția)