avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intampin dificultati din partea vecinilor la repararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intampin dificultati din partea vecinilor la repararea spatelui casei

buna seara,


Avem o casa construita pe hotar de acum 17 ani(cu semnatura vecinilor).....iar geamurile de aerisire si de lumina la baie au fost construite cu acceptul lor verbal intr-un colt de casa -fara vedere in curtea lor (din baie se ajunge cu scaunul la fereastra)...
In momentul in care am construit casa in dreptul acestei ferestre de aerisire nu era construit nimic...intre timp s-au gandit ei sa faca o magazine de lemne...ne-au spart peretele casei si s-au legat de noi ca sa sprijine aceasta magazine dar sa ne acopere si aceasta fereastra.
L-a inceput nu prea am inteles ce au depozitat...mai un animal..o gaina...dupa care ne-am trezit ca au bagat lemne...de ne-au acoperit chiar fereastra....problema era ca lemnele erau verzi...nu erau uscate...chiar si cu geamul inchis mirosea a mucegai.
Ai mei s-au suparat..le-au cerut sa le scoata afara sa se usuce...au inceput sa tipe...dar cand au spus ca ii vom da in judecata...le-au scos la uscat....dar se pare ca le-a picat prost amenintarea...DUPA 17 ANI hai ca vrem si noi sa reparam spatele casei...NU AM REUSIT SA NE INTELEGEM CU EI...va trebui sa apelam la justite...problema lor e ca vor sa astupam fereastra...magazia lor sa ramana pe loc si noi sa sa astupam doar gaurile din tencuiala....
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 21:04, 2 Mai 2015
Va recomand sa va angajati un avocat specializat in drept civil pentru a introduce o actiune impotriva vecinilor de demolare a magaziei sprijinite de zidul dv. fara acordul dv., deoarece nu au respectat limita minima dintre constructii. De asemenea, aveti tot dreptul sa va reparati imobilul, iar in caz de refuz, apelati din nou la instanta. ;)
O intrebare.
De ce ati construit casa pe linia de hotar si nu ati respectat limita legala de 60 cm distanta?
Acum nu ati mai fi avut nicio problema cu vecinii.
dar pot intreba..au dreptul sa ne mai astupe ferest
am costruit asa pentru ca e zona istorica a orasului si asa ne-au aceptat proiectul...si in zona istorica a orasului toate casele asa sunt construite...apoi nici spatial nu ne-ar fi permis...asa a fost construita si vechea casa.
Daca ati avut acordul scris al vecinilor la construirea casei pe hotar, nu aveti de ce va teme. Daca acele ferestre nu respecta servitutea de vedere, atunci trebuie sa le obturati cu geam cu sticla opaca sau caramida de sticla. Nu este obligatoriu sa le astupati cu zidarie. ;)

Alte discuții în legătură

Geamuri de 40x40cm pe razor, la 2m inaltime websource websource ziua buna, am mostenit o casa care are un perete la 5 centimetri de razor. acest perete ce este de la o bucatarie are 3 geamuri de 40x40 cm amplasate la 2 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea tabulara ContSters61634 ContSters61634 Intrebare intrebatoare! Cum poate fi dobandita prin uzucapiunea tabulara o servitute negativa? Ma intereseaza servitutea de vedere. Uzucapiunea ... (vezi toată discuția)
Distanta regulementara dintre o casa si gardul vecinului cmunteanu90 cmunteanu90 Buna ziua, In urma cu ceva timp am mostenit o casa, de curand m-am hotarat sa o scot la vanzare. Zis si facut. Au venit cateva persoane interesate sa cumpere ... (vezi toată discuția)