avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituirea

As dori sa stiu, va rog, care este distanta legala (in cifre) ce trebuie lasata intre gardul casei mele si constructia vecinului. Articolul din Codul Civil care precizeaza aceasta distanta. Vecinul si-a facut un grajdi de vite lipit de peretele din spate al casei mele, inainte ca eu sa imi fac gardul si acum nu mai vrea sa il darame, ca sa imi pot continua si eu imprejmuirea proprietatii mele. Casa este o mostenire si acum am inceput renovarea+reconstruirea gardului si m-am oprit in grajdiul vecinului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ancaanca , utilizator 14:27, 26 Iunie 2008
Daca zidul casei vecinului e lipit de zidul casei dvs era necesar acordul dvs ca vecin in vederea obtinerii autorizatiei de construire.Intrucat acest acord inteleg ca nu a fost dat atunci aveti calea actiunii in anularea autorizatiei de construire.
Multumesc frumos pentru raspuns. Problema este ca vecinul nu are nicio autorizatie de constructie. Acum foarte multi ani bunicii i-au permis, pe cale verbala, sa isi faca grajdiul lipit de spatele casei. Eu, acum, am refacut gardurile pe toata suprafata proprietatii si nu-l mai pot convinge sa isi darame constructia din lemn care se sprijina pe peretele meu si tine umezeala unei camere; si nu-mi pot finaliza gardul. Banuiesc ca exista un articol din Codul Civil care specifica distanta legala necesara intre 2 constructii, sau specificatii legate de cazul in care 2 cladiri sunt lipite, dar eu nu am gasit. Nu stiu cum sa pun problema in fata vecinului, pentru ca este beligerant si nu stiu pe ce lege/articol ma pot baza in discutii. Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Vecinatate ContSters277797 ContSters277797 Buna ziua, apelez la dvs. pentru a ma indruma intr-o situatie de dureaza de 5 ani. Vecinul meu are o constructie (un vechi grajd din caramida \\"lipita\\" cu ... (vezi toată discuția)